Kommer ni ihåg att jag tidigare den här månaden lade ut en förfrågan om det fanns intresse för en fotoutmaning i November?
Tänkte att jag skulle prova på att köra en sådan, och har satt ihop lite teman, ett per dag under den kommande månaden.
Tänkte att huvudtanken skulle vara att publicera en bild på varje ämne, då det kan göra att man lägger ner lite extra tanke bakom bilderna. Men naturligtvis är det inte förbjudet att publicera flera bilder (blir säkert så här på min blogg också någon av dagarna ;-))
 
Skriv gärna en kommentar till det här inlägget om du vill vara med. Tänkte att det kunde vara roligare om man har ett litet hum om vilka som är med i utmaningen, då det blir lättare att kolla in andra bidrag.
 
Lycka till!
 
Här kommer del 2 av bilderna från söndagens marknadsdag. Eftersom det var nästan trettio bilder så skulle det bli så långt inlägg att visa alla i samma. Men ni har ju sett att jag gjort så tidigare, och det kommer att bli fler sådana dagar.
 
På söndagen var det dags för ytterligare en marknad.
Inte i Scherpenheuvel den här gången, utan vi fick skjuts av vår kontaktperson en bit ut på landet. Där låg det en marknad som tydligen gick av stapeln varje söndag. Och DEN var verkligen stor!
Den första biten var en typ av utomhusmarknad där det såldes lite av varje, men mest kläder.
Efter ett tag kom vi till själva "huvudmarknaden". För er som bor i Piteå eller Umeå (eller varit här under sommaren) så var den marknaden uppbyggd ungefär som NOLIA-mässan.
 
Det fanns lite av varje, men jag noterade att det fanns VÄLDIGT många marknadsstånd som sålde mönstrade mössor samt de små leksakshundarna i koppel! Nästan var man än gick så hörde man ljudet av små skällande leksakshundar...
 
Vad gäller de första bilderna i inlägget så måste jag bara få säga att vi hade världens underbaraste, vackraste morgonljus precis utanför dörren till vårt vandrarhem! När solen sken genom sådan härlig morgondimma blev det helt fantastiskt, och bilden gör det långt ifrån rättvisa!
Det var även någon typ av cykelmaraton den dagen, därav cykelbilderna. De åkte förbi vandrarhemmets ingång strax innan vi skulle åka till marknaden.
 
Förresten, en lite rolig sak som hände på marknaden...
Vi gick ju tillsammans i gruppen. Självklart pratade vi svenska, och man förväntar sig ju inte direkt att höra det språket i ett annat land (speciellt inte svenska, då Sverige är ett så pass litet land). Men plötsligt så, när vi stod och kollade på några skor, så hörde vi någon fråga om vi var från Sverige. Då var försäljaren i just det marknadsståndet svensk :-D 
Ingen märkvärdig händelse egentligen, men jag tycker det är rätt roligt ändå :-)
 
Jag tar en liten paus från Belgienbilderna (publicerar nästa omgång imorgon), och lägger istället upp lite nytagna bilder. Jag vet att det är juldetaljer, men det är bilder från jobbet; och den här veckan är julsakerna framplockade.
Det är nämligen så att det är den s.k. "Patronsöndagen" i Öjebyn på söndag, och det är den helgen Repris börjar sälja julsakerna och sparkar (sparkarna brukar för övrigt ta slut väldigt snabbt, har jag hört).
 
Så är du intresserad av en ny spark eller julsaker billigt har Repris i Öjebyn öppet på söndag mellan 12 och 16. Ett litet tips bara ;-)
 
Behövs väl egentligen inte så många ord till detta inlägg. Det var helt enkelt så att vi gick ut en sväng på kvällen, och jag tog med mig stativet för att få lite nattbilder.
De sista bilderna är från restaurangen vi gick till under kvällen. Det var ett ställe som hade nystartsöppning (efter en renovering), och vi åt efterrätt där. Fick även varsitt gratis glas Champagne, just för att det var premiärkvällen ;-D
 
Och NU är det slut på bilderna jag redan visat förra året!
Det jag kommer visa framöver är tidigare ovisade foton :-)
 
Resans sjunde dag var lördag, och vid det här laget behövde vi tvätta lite kläder. Eftersom det inte fanns några sådana möjligheter på vandrarhemmet så uppsökte vi ett ställe i centrum där man kunde tvätta.
 
Samma dag var det även marknad i staden. Det var en marknad vi fick veta går av stapeln varje lördag, och det var riktigt roligt med mycket folk runt omkring. Det var en rolig resa, men Scherpenheuvel var inte direkt den mest livfulla staden... ;-)
 
Next up: Del två av lördagen; Scherpenheuvel by night.
 
Tänkte att jag skulle publicera färdigt alla resterande bilder som jag redan visat på min förra blogg. De flesta av er har förmodligen redan sett dem, så jag gissar att ni tycker min blogg varit rätt tråkig den här veckan.
 
Dag 6, alltså första fredagen, tog vi bussen till grannstaden Diest. Det var inte särskilt långt, utan tog typ 10-15 minuter med buss. Det blev inte att vara där så länge, så det blev bara några bilder. Men fler bilder från den staden kommer, då det var utflykten dit under andra veckan jag fotade över 400 bilder...
 
Andra delen av bilderna i detta inlägg är för övrigt fotade i Scherpenheuvel när vi kom hem igen.
Vi hade verkligen otroligt tur med vädret under HELA vår vistelse i Belgien!
 
Under torsdagen, dag 5, blev det inte heller så många bilder. Därför tänkte jag att jag bjuder på dem också såhär innan jag måste gå och sova.
Femte dagen på resan var Torsdag, och sista dagen innan helgen. Just de veckorna vi var där hade de några helgdagar, så bland annat fredagen första veckan var ledig.
 
Förresten, nu är det bara två dagar kvar med bilder jag redan visat en gång. Efter det är det opublicerade bilder som gäller :-D
 
Ber om ursäkt igen till er som redan sett alla dessa bilder en gång tidigare, på min förra blogg. Men som sagt vill jag gärna lägga ut resan från början till slut när jag publicerar den på det här viset...
Så överdrivet roliga bilder blev det väl egentligen inte heller första veckan i Belgien. Men håll ut; bilderna jag gillar mest är från andra veckan. Speciellt bilderna från grannstaden Diest :-)
So hang in there! Det kommer roligare (och opublicerade) bilder snart :-D
 
Btw... en sak som jag nog aldrig kommer förstå mig på är det här med fönsterna där borta. I typ ALLA fönster till vanliga bostäder var det fördraget gardiner. På sin höjd kunde det stå en enslig vas mitt i, men det var också allt.
Tycker de verkligen inte att det blir tråkigt och instängt att alltid ha gardinerna fördragna??
 
Eftersom vi var i Belgien för att göra praktik, och därmed jobbade på dagarna, så blev vissa dagar mindre fotograferade än andra. Dag 3, tisdagen, var en sådan dag. Bilderna i detta inlägg är fotade under vägen hem (till vandrarhemmet) efter praktiken.
Kanske ska nämna att vi hade turen att ha nära till praktikplatsen. Det tog ungefär fem minuter att gå.
 
Här kommer del två av bilderna från första dagen. Kommer vara tvungen att dela upp en del dagar på flera inlägg. Bildbomber i all ära, men man kan trots allt inte publicera ALLTFÖR många bilder i samma inlägg...
När jag kommit en bit in i resan finns det en dag där jag kommer vara tvungen att dela upp bilderna på kanske 3-4 olika inlägg... ;-) 
 
Första dagen (kallar det så även om jag kallar resedagen för "Day 1") var vi alltså på studiebesök på praktikplatserna som fanns att välja. Den här dagen hann vi arbeta typ 1½ timme på eftermiddagen innan det var Full dag. Då strosade vi omkring lite grann i vårt närområde. Vårt vandrarhem låg granne med den s.k. Basilikan, kyrkan i Scherpenheuvel.
 
Sedan var det dags för mat, och vår första middag bestod av Pizza ;-)
 
Första dagen i Belgien (förutom resedagen) började med frukost på vandrarhemmet för att sedan följas av besök på de olika ställen där det fanns möjlighet att göra praktiken.
Det ställe vi alla valde kallades De Vlaspit, en typ av ljusfabrik. Och faktiskt så kändes det väldigt bra att vi var på samma ställe allihopa. Även om vi växlade mellan olika "stationer", så var vi i alla fall i samma byggnad. Det kändes tryggt :-)
 
Minns ni att jag pratade om bildbomber som skulle komma den här veckan?
Nu börjar de!
Det är nämligen ETT HELT ÅR, precis idag, sedan vi åkte iväg på resan till Belgien!
Det var söndagen den 23 oktober 2011.
Det är ju idag det är ett år sedan även om det i år är tisdag, men när det gäller speciella datum blir det ju så...
 
ETT ÅR!
Helt sjukt vad tiden flyger fram... Jag som tycker det var alldeles nyss som jag packade ner det sista i min svarta resväska med en röd rosett (för att kunna skilja den från mängden på flygplatsen), låste lägenhetsdörren för sista gången på  två veckor och gick mot Stadshotellet där taxin skulle hämta upp oss.
HUR kan det ha gått ETT HELT ÅR sedan dess??
 
Däremot har jag stört mig på att min reseskildring på förra bloggen rann ut i sanden efter första veckans bilder. Därför tänkte jag minnas resan såhär ett år efter genom att göra samma sak på den här bloggen.
En del av er har ju redan sett de första bilderna, men hoppas det går bra ändå. Vill köra resan från början, från avresa till hemresa.
 
Detta inlägg bjuder alltså på bilderna från söndagen den 23 oktober 2011  - The Travel Day.
Next up: Visiting the workplaces.
 
Tänkte att jag skulle vara med på Fototriss den här veckan. Det var inte igår direkt...
Veckans tema är Ett motiv på tre sätt, och jag tänkte att dessa bilder kanske passar in på det. Det är visserligen inte en sak, utan mer ett stilleben, men jag hoppas det går bra ändå.
 
Här kan ni kolla in fler bidrag till veckans Fototriss.
 
Under min fototur idag blev det ett stopp vid Hammenviken, badplatsen i Öjebyn. Tänkte att det kunde bli rätt bra bilder på just en badplats lite sådär off season... med frost och allt...
Men hade jag inte haft mina vantar hade jag förmodligen fått ge upp betydligt tidigare.
Däremot var jag nog lite väl optimistisk när det kommer till fötterna, då jag tog mina Converse idag. Tygskor var väl inte det mest intelligenta valet i den här kylan!
Men men, de är i alla fall varma nu ;-)
 
Som ni vet så har jag ju en förkärlek till detalj -och närbilder, därför blev det övervägande sådana idag ;-)
Vi har verkligen haft PERFEKT väder idag (som omväxling)! För en gångs skull har det inte varit ett enda moln så långt ögat kunnat nå på hela dagen, och det hade varit näst intill kriminellt att inte lasta in kameran i bilen och åka iväg en sväng (som för övrigt blev ett par timmar lång...)
Och då frosten fortfarande låg kvar på marken var det fullkomligt ljuvligt att fotografera just idag!
Ett urval av frostbilderna ser ni i detta inlägg.
 
Hej på er alla fredagsfirare!
Så var det äntligen Fredag igen, och som sagt finns det få saker som går upp mot fredagskänslan!
Idag är det alltså ett nytt tema på Galleri Fredag som gäller, och den här månaden är det Desiree som valt teman. Idag ska vi visa bilder på sådant som gör oss glada.
 
När jag började fundera på temat var det första som dök upp i mitt huvud min lille vovve Lucky, en Cavalier king charles spaniel. HAN är verkligen ett LYCKOPILLER och det är OMÖJLIGT att vara nere när man kommer hem och möts av en viftande svans! Det absolut bästa med hundar är att man verkligen kan se ut hur som helst. Man kan vara uppfixad eller nyuppstigen från sängen med håret spretande åt alla håll; de är precis lika glada att se en oavsett! :-D  Människans bästa vän ÄR verkligen något som stämmer in som hand i handske!
Dessutom blir Lucky 7år i februari (gammal gubbe med andra ord ;-)) men han beter sig som en 7 månader gammal valp... Som sagt, Lyckopiller beskriver nog honom bäst!
 
Det andra som gör mig glad är de gånger då det är vackert väder så pass länge att jag hinner ut med kameran och stilla min fotoabstinens en stund. De dagarna kan man ju säga är lätträknade detta år...
 
Tidigare i sommar upptäckte jag även att det gör mig glad att åka ut till havet för att fota. DET var verkligen avkopplande och det kändes som om jag kunde glömma bort allting runt omkring för en stund och bara njuta. Underbart!
 
JOBBET är också en sak som gör mig glad!
Som ni vet så trivs jag ju nästan oförskämt bra på mitt jobb, och det ska bli otroligt jobbigt att sluta där!
Som jag tror jag skrivit tidigare så minns jag knappt hur "söndagsångest" känns...
 
Sista bilden får representera glädjen i att åka till helt andra platser och fota. När man har tappat inspirationen att fota hemma, och får möjligheten att åka bort och där kommer fotolusten som ett brev på posten!
Sista bilden är nämligen fotad under Belgienresan förra året, under den av dagarna då det sammanlagt blev en bit över 400 bilder på endast en dag.
 
Det finns även en massa fler saker som jag blir glad över, och jag tror verkligen det är bra att sätta sig ner ibland och fundera på dem. Man inser verkligen att man har betydligt mer att vara glad över än man kanske tror...
Avslutar detta inlägg med ett av mina favoritcitat:
 
 
Tänkte köra en liten "marknadsundersökning"...
Det gäller en av de tristaste månaderna på året  -November. Tänkte att jag kanske skulle försöka göra något roligt med den, i form av bloggen och fotograferandet.
 
Så till min fråga:
 
Är det någon som skulle vara intresserad av att vara med på en fotoutmaning, med ett tema per dag under November månad?
Jag vet att det finns en massa sådana typer av månadsutmaningar, men tänkte att det kunde vara roligt att hitta på en egen. Däremot är det ju trots allt roligare om man är flera personer som är med, så kan man kolla in och få inspiration av varandras bilder.
Bild från några veckor sedan. Bara för att det är så taskigt väder just nu...
 
Har inte så mycket att berätta för tillfället, tyvärr.
Temperaturen ute har blivit aningen varmare, vilket betyder att snöandet övergått i regn, och den snö som lade sig har nu regnat bort.
Men det kan inte bli fint väder. Självklart bara måååste det vara någon typ av nederbörd! ;-P
 
Ikväll har jag suttit och plockat ut 435 bilder, vilka jag tänker visa på bloggen (plus några till som redan var utvalda sedan tidigare). Så ni har rätt massiva bildbomber att se fram emot nästa vecka... Hur låter det?
Ska då även förklara lite närmare varför det blir bildbomber just då, men det kommer även att visa sig :-)
 
16:e Oktober 2012.
Första snön.
 
Visste att risken för snö idag fanns, och som vanligt när det gäller prognoserna för dåligt väder så var det rätt. När jag åkte iväg på lunch (har lunch nu) hade det börjat falla vita flingor. Ganska ordentligt dessutom :-(
Det har till och med lagt sig på vissa ställen.
Däremot, att den snön kommer att smälta bort så fort sista flingan nuddar marken är väl en sak vi får vara tacksamma för.
 
Men jag vill INTE ha snö nu!
Jag är ju inte ens klar med sommaren, och ännu mindre med hösten!
Just nu känner jag helt ärligt för att flytta utomlands och inte komma tillbaka förrän i Maj!
 
Nåja, vinterdäcken på bilen är i alla fall på (sedan igår...) så det känns i alla fall säkert :-)
 
Hur ser det ut hos er idag?
Hur långt har hösten kommit? Har snön hunnit komma? 
Ni får ursäkta att det inte blev den allra bästa bilden.
Såg när jag laddade in dem i datorn att jag stod i en urkonstig "pose";
axlarna mot väggen och resten av kroppen så långt ifrån som möjligt...
 
Kan ni gissa vad det är för väder idag?
...
Ja, ni gissade garanterat rätt; så jag behöver inte säga något...
För en fotobloggare är verkligen allt detta regnande INTE särskilt inspirerande! Och det blir så svårt att hitta saker att blogga om, då man bloggar med bilder. Och i en etta finns det ju liksom begränsat med saker att fota. Efter ett tag känns det som om man fotat allting flera gånger om.
 
Jag vet att det varit en enda klagolåt på min blogg den senaste tiden, men det är helt enkelt på grund av vädret. Jag lovar verkligen att bättra mig.
Och det är ju i alla fall bara några månader kvar till jul :-)  Och i år blir första julen tillsammans med min älskade Sir Canon! DET är verkligen något att se fram emot :-D
 
Så var det Fredag, igen!
Det betyder att det är Desireé´s andra oktobertema, vilket idag är KVÄLL.
För min del blev det inte så många bilder. Åkte ut med kameran nu ikväll, då det blivit lite bättre väder (det regnade i alla fall inte). Däremot kunde jag inte fota så mycket som jag ville, eftersom jag höll på att frysa fingrarna av mig.
Därför får mitt bidrag den här veckan illustreras av en bild i två tappningar  - färg och svartvitt.
Vilken gillar ni bättre?
Jag brukar oftast dras till svartvitt, men just i det här fallet gillar jag den i färg :-)
 
Hoppas ni får en toppenbra fredag och helg!
Ni får ursäkta eventuella stavfel och om texten är lite osammanhängande, men jag sitter här och håller på att somna över tangenterna. Ville bara publicera detta innan jag går och sover.
 
Update: Jag var så trött igår att jag totalt glömde skriva en sak som passar in på dagens inlägg... Nämligen lite hur jag känner angående just höstkvällar...
Då jag är väldigt mörkrädd så gillar jag INTE när det blir mörkare och mörkare, tidigare och tidigare på dygnet. Just nu är det mörkt strax efter 18.00, och det dröjer inte länge innan det är mörkt redan när jag åker hem från jobbet vid fyra :-(  Och att det bara smäller till innan det endast är ljust mellan typ 11:00 och 13:00 vill jag inte ens tänka på! TUR att det bara är under en kort period i alla fall :-) Och det är ju under julen, så helt deprimerande är det ju faktiskt inte.
 
En sak jag varit väldigt intresserad av ända sedan jag gick på Lärarutbildningen, och som bara blivit ett större och större intresse, är det här med genus. Känner att jag kan prata om det hur mycket som helst, men försöker "hålla igen", eftersom alla inte är lika intresserade av att prata om ämnet.
Jag har också ett tag nu velat skriva ett blogginlägg angående mina tankar runt omkring ämnet genus och jämställdhet. Tyvärr vet jag inte riktigt hur jag ska uttrycka mig. Har ju egentligen inte särskilt mycket "på fötterna", faktamässigt sett. I princip det enda jag har (för tillfället) är MINA tankar gällande detta.
Eftersom jag känner att jag har så mycket att säga om detta så kommer jag att dela upp det i flera blogginlägg här framöver. Det är för att det inte ska blir ETT enda mastodontinlägg som ingen ändå orkar läsa.
 
Min erfarenhet säger att kritiska röster tycker "Det har alltid varit såhär. Varför ändra?", "Vi är olika, det går inte att ändra på", "vaddå? Ska pojkar bli flickor och flickor bli pojkar?" o.s.v.
Men saken är den att det handlar ju inte om att byta på könsrollerna.
Det handlar om att ge BÅDA könen samma möjligheter.
Och självklart är det skillnad på pojkar och flickor. Biologiska skillnader, och de går naturligtvis inte att göra något åt. Men det ÄR skillnad på biologiskt och könsroller. Könsrollerna är INTE biologiska, utan något som vi människor har konstruerat!
Jag tycker också det känns som att de kritiska rösterna tycker att "det är väl ingen idé. Det ändras ju inte över en natt..." Och DET är visserligen sant. Det här tankesättet är inte något som går att ändra på under en natt, ett halvår, ett år, eller ens en generation. Men JUST för att det tar så lång tid så måste ju NÅGON generation börja...! Om ingen börjar så blir det ju aldrig någon skillnad!
 
Den första fråga nyblivna föräldrar får är "Vad blev det?"
Och ska jag vara ärlig är det en fråga jag inte reflekterat över tidigare, inte förrän jag började intressera mig för dessa frågor. Och ska man tänka efter vad den frågan egentligen säger så är det att omgivningen vill veta Hur de ska bemöta barnet, om de ska köpa rosa eller blå kläder, Hur de ska prata åt barnet och helt enkelt vilka förväntningar de ska ha.
Vi som lever i världen idag har ju nämligen vuxit upp i en värld där förväntningarna på könen är så djupt rotade att vi knappt tänker på det.
Vi pratar mjukare till flickor och förväntar oss att de ska vara omhändertagande och försiktiga.
Pojkar å andra sidan förväntas ta för sig av världen, vara "bullriga" och högljudda och vi pratar på ett annat sätt till dem.
Och det finns inget utrymme för något annat.
Jag hoppas innerligt att vi allihopa en dag kommer att automatiskt se individer, och inte kön. Att båda könen har möjlighet att erövra världen på samma villkor.
 
Är du som jag; ingen höstmänniska? Jag har aldrig varit särskilt mycket för just hösten. De senaste åren har det blivit lite bättre i och med att jag har fotograferingen, och den här årstiden är perfekt för att låta kameran jobba.
Men i övrigt är det inte min typ av årstid.
Har satt ihop en egen liten lista på olika saker man kan göra för att hösten i alla fall ska gå uthärda ;-)
 
1. Bunkra upp med värmeljus.
Då det, tyvärr, bara blir mörkare och mörkare är det otroligt mysigt att krypa upp i soffan på kvällen omgiven av en massa levande ljus.
 
2. Plocka fram bilderna från sommaren.
Då årets sommar tyvärr inte var något att hurra för går det bra med t.ex. förra årets bilder, huvudsaken att det är sommarbilder. Ännu bättre blir det om du skickar efter några bilder för framkallning, för att sedan hänga upp dem på olika platser runt om i bostaden.
 
3. Ta dig ut under de vackra, soliga höstdagarna (om det är några sådana) istället för att bara sitta inomhus. Ingenting ger energi som solen, och höstens klara, starka färger är upplyftande. Sådana dagar fyller på må-bra-kontot så du har något att ta av under de dåliga dagarna.
 
4. Damma av lånekortet på bibblan och bunkra upp en hög med spännande böcker.
 
5. Skaffa en hobby (om du inte redan har en).
Tiden går BETYDLIGT snabbare när man har något att göra, och då speciellt något man tycker om.
 
6. Möblera om hemma.
Det kan räcka med något litet. Bara en liten förändring kan vara upplyftande i vardagen.
 
7. Hitta på vecko/månadsutmaningar till dig själv.
Något du ska ha gjort innan veckan/månaden är slut. Det kan t.ex. vara knutet till din hobby. I mitt fall skulle det t.ex. kunna vara en egen fotoutmaning.
Ett sätt att aktivera dig och därmed ha något att göra.
 
8. Sticka en tjock, mysig halsduk.
Då får du själv bestämma hur den ska se ut, du håller dig varm i höstrusket samt har en som ingen annan har.
 
9. Har du råd  -boka en resa för att komma bort ett tag. Har du inte råd att resa; hitta på något du i vanliga fall inte brukar göra. Variation ger lite extra krydda på livet.
 
10. Gå i ide och vakna upp lagom till världen lever upp mot vårkanten ;-P
Kunde inte låta bli, så denna punkt ska läsas lite med glimten i ögat.
 
 
Du kanske har något annat tips på vad man kan hitta på under den här mörka årstiden? Dela gärna med dig, om du vill :-)
 
 
Jag har funderat på en sak angående det här med internet, bloggar och jobbsökande. Och det här med att arbetsgivare googlar på personer som söker jobb på deras företag. Därför är det ju viktigt att man tänker på vad man skriver och lägger ut på internet, eftersom det kan ligga en rejält i fatet när man söker jobb.
Och självklart ska man tänka sig för! Det finns vissa saker som man INTE publicerar på internet.
Men jag har funderat på var gränsen egentligen går. Vissa saker är ju så självklara, men som sagt; var går gränsen?
 
Provokationsbloggar kan jag tänka mig ofta ligger ute på väldigt tunn is.
Men om jag t.ex. skulle skriva om kritiken till t.ex. Fas 3, skulle det "ligga mig i fatet" vid jobbsökning? Eller räknas det till den vanliga yttrandefriheten? (Btw, jag är inte i Fas 3, utan det var bara ett exempel).
 
Var går gränsen, egentligen?
 
 
Tror jag har tipsat om det tidigare någon gång (på min förra blogg), men det är värt att nämna igen...
Bland det bästa (och roligaste) som finns är att dyka ner i ditt gamla bildarkiv och leta fram bilderna från din första tid med kameran, för att sedan lägga dem bredvid de nyaste du fotat.
Det är DÅ du verkligen SER hur mycket du utvecklats. Välj gärna en eller flera bilder som var dina favoriter då du fotade dem.
Bilden högst upp samt jordgubbsbilden var två av mina favoriter under sommaren 2008. Då hade jag haft min 400D i 2-3 månader, och fotade i princip på Auto... Minns att den första bilden var min favorit väldigt länge. Och när jag nu jämför den med mina nya bilder ser jag bara en massa saker som kunde förbättras!
Självklart är det naturligt att det är så, men jag tycker det är rätt kul :-) 
 
 
Sedan har vi dessa bilder från i år, efter fyra år i systemkameravärlden...
Bara det här med hur jag har utvecklats med ljustänket ger ett annat liv i bilderna. En annan lyster.
Att jag har en verklig superkamera nuförtiden hjälper visserligen till, men i grund och botten handlar det om utveckling.
 
 
Ursäkta om det här blir ett väldigt utelämnande inlägg, men jag behöver bara få skriva av mig lite. Kanske raderar jag det sedan, kanske får det stå kvar. Har inte bestämt.
Därför får ni ursäkta att det blir ett långt inlägg.
 
3-4 månader kvar av anställningen.
Nu känns det på allvar att framtiden verkligen knackar på dörren, eller rättare sagt; står och bankar.
På andra plan börjar jag rent utav få panik, men det går jag inte in närmare på.
 
Det positiva är att jag känner att jag är mer redo än någonsin att möta arbetssökningen och resten av arbetsvärlden. Jag har kommit så långt det här dryga året att jag VERKLIGEN vill fortsätta härifrån. Jag vill inte börja om på ruta ett igen.
Det känns ÄNTLIGEN som om jag har hittat MIG, på ett sätt. Hittat vad jag vill göra. Hittat vad som skulle göra mig lycklig. Hittat vad jag är bra på.
Bara det känns som en befrielse, måste jag säga. Nu gäller det bara att komma mig dit, vilket egentligen kan klassas som det negativa i allt detta. Jag har kommit långt, men har fortfarande en bit kvar.
 
Den sociala biten.
 
Men just nu känns det som jag ser ljust på framtiden. Hoppas så innerligt att det blir så! Hoppas det inte bara är en känsla, utan att den även kommer slå in.
På grund av att det sociala i mitt liv varit så hämmat (p.g.a. extrem blyghet) känns det som om hela mitt liv, hela min ungdom, på ett sätt uteblivit.
Jag vet att man ska se framåt, mot framtiden, och inte bakåt på det som varit. Jag försöker oftast att göra så, men ibland har jag mina "dalar". Som tur är kan jag göra dem hyfsat korta, för att sedan göra mitt bästa för att fokusera framåt istället. Men därför måste jag kunna skriva av mig någon gång då och då.
 
Tiden på den här anställningen känns som om den gett mig uppmuntran, drivkraft och mod till att försöka uppfylla mina drömmar. Och en tro på mig själv att jag faktiskt KAN!
På grund av tidigare erfarenheter var jag väldigt tveksam innan jag började där, men jag kan från hela mitt hjärta säga att jag verkligen kommer att sakna arbetsplatsen!
Jag kommer verkligen att sakna alla människor där!
Ärligt kan jag säga att jag aldrig tidigare varit på en arbetsplats med så trevligt klimat som just där! 
Jag började där i maj förra året, och kan på allvar säga att jag INTE kännt av den s.k. "söndagsångesten" en enda gång sedan dess!
 
Men Framtiden var det ja.
Det där berömda blanka pappret som alltid finns runt hörnet, bankar på dörren och väntar på att jag ska fylla det med äventyr. VAD är det jag ska fylla det med?
Jag vet ju vad jag VILL att det ska innehålla! Men vågar jag kasta mig ut och prova? Vågar jag ta en väg som är mer krokig, med fler gropar och som är betydligt längre, men som jag vet i slutändan kommer göra mig lycklig?
Eller vet och vet... Det gör man väl aldrig i förväg, men jag kan inte tänka mig något annat.
Eller är den raka, kortare och tryggare motorvägen bättre?
 
Ni får ursäkta att texten här blir oerhört flummig. Får väl skylla på att det trots allt är sent på kvällen ;-P
 
Fotograf.
Har jag tillräckligt mycket i mig för yrket? Tillräcklig talang? Tillräckligt driv? Tillräckligt mod?
Skulle Du betala för en bild fotograferad av mig? 
 
Framtiden.
Skrämmande och eggande på samma gång.
Var är min plats?
Vågar jag följa mitt favoritordspråk  - If you can dream it, you can do it ?
 
Kände idag att jag var så fruktansvärt less att vänta på att det ska sluta regna så att jag kan gå ut och fota. Därför trotsade jag vädret, tog med mig Sir Canon och gick ut i mitt närområde för att knäppa ett par bilder. Kanske skulle det stilla fotosuget lite i alla fall (upplysningsvis blev fotosuget nästan ÄNNU större när jag väl kom mig iväg...)
Nåja, bjuder här på ett urval av dessa bilder i alla fall.
 
Förresten; visserligen är bilderna redigerade, men bilderna på busken med de röd-gul-gröna löven HAR verkligen sådär härligt klara färger i verkligheten! Jag älskar den busken om hösten!
 
Dessutom, på bild 3 ser det ut som om det är klart väder. Men i själva verket är det alldeles övermulet. Så mulet att allting blir grått...
 
Såg detta igår på ICA. Visst längtar jag till julen, men jag tycker ändå det är lite väl tidigt att börja (med allt som har med jul att göra) redan i början på oktober.
Vad tycker ni?
 
Idag har det verkligen varit en tråkig dag, i alla fall vädermässigt. Gårdagen var inte särkilt kul heller på den fronten, men idag är det verkligen tungt-ont-i-huvudet-väder! Det är regn, blåsigt och allmänt grått.
Hur ska vi egentligen stå ut med att årstid efter årstid bara regnar bort?
När ska vi få mer än ett par dagar i rad med vackert väder?
 
Förra hösten regnade bort (utan överdrift).
Vintern var väl hyfsad, som jag minns.
Våren var typ en vecka lång.
Sommaren regnade bort, och det var typ 16-17 grader varmt, i genomsnitt.
Hösten är på väg att regna bort.
Vi är inne i Oktober, och hittills har det mest regnat hela tiden, som förra året.
NÄR ska vi få njuta av en årstid nästa gång???
Framför mina ögon skiftar naturen i alla härliga höstfärger, men vädret gör att jag inte kan gå ut och föreviga dem!
 
Det finns en bit av parkeringen här utanför där det alltid bildas en stor vattenpöl så fort det regnar lite, och den tar rätt länge att torka. Den kan torka upp på ungefär en vecka, men det kräver att det inte regnar något under den veckan. Detta betyder att denna vattenpöl ALDRIG varit torr under hela denna sommaren! Eventuellt en gång, men det är det enda...
 
Jag står snart inte ut längre!
 
En bild från en promenad i somras. Faktiskt en hyfsat unik bild, då det egentligen är i princip omöjligt att få Lucky att titta upp i kameran tillräckligt länge för att knäppa en bild.
Man kan säga som så, att han är inte stilla en hel sekund när han är ute...
 
Hur kunde jag missa det?
Gårdagens tema i Galleri Fredag var "Färgglatt", och jag kom inte på att lägga in bilderna på mina gamla Tvillingböcker... Är det något som är färgglatt så är det just de böckerna! Ja, ni kan ju se själva på bilderna ovan.
Ni får bara ursäkta att böckerna är lite(!) dammiga, men de hade legat nerpackade sedan tonåren, och jag hann fota innan jag torkat av dem ;-)
 
Bokslukaråldern personifierad, det var jag det ;-P  Och det var dessa böcker jag läste. Kunde typ allt om Tvillingarna Wakefield från Sweet Valley, Kalifornien. Skrev egna berättelser om dem. Skrev egna slut på böcker som inte slutade som jag ville ;-P  Drömde om att gå skola i USA...
Glorifierat much...!
I 11-12 årsåldern höll jag verkligen stenkoll på när det kom ut en ny bok i serien, och de hade en permanent plats på önskelistan.
 
Så, det blev ett lite kombinerat Galleri Fredag -och Nostalgiinlägg.
Färgglada blommor och träd (i bakgrunden).
 
Finns väl knappt något så färgglatt som ett tivoli... Bilderna fotade på PDOL.
 
På ett tivoli är det även väldigt färgglatt på marken, speciellt sista dagen...
 
En färgglad påse från Hemmakväll.
 
Färgglatt vatten är kul att experimentera med när man fotar...
 
En färgglad förändring.
 
Färgglada tårtor på jobbet en fredag för några veckor sedan.
 
Norrsken - ett underbart och färgglatt himlafenomen.
 
Färgglad dukning på IKEA.
 
Mer färgglatt på ovannämnda butik.
 
Färgglatt i naturen.
 
Vackra färgglada löv.
 
Är det något som är riktigt färgglatt är det mitt favoritträd i Öjebyn...
 
En färgglad måltid, från förra fredagen.
 
Det märks att veckan gått läskigt snabbt när det är fredag och jag, i ärlighetens namn, glömt bort Galleri Fredag... Jag har därför inga nytagna bilder att bjuda på, eftersom dagens väder inte inbjuder till någon fotorunda... regn, regn, regn...
Annars hade jag kunnat bjuda på en RIKTIGT färgglad bildbomb  - gult, rött, grönt (och tyvärr brunt)! Men det får bli en annan gång.
Mitt bidrag idag får helt enkelt innehålla en kavalkad av reprisbilder.
 
I alla fall så är det Oktober och Galleri Fredag har fått en ny temavärdinna; Desiree.
Hennes första tema är alltså FÄRGGLATT, vilket trots allt passar mig utmärkt. Jag hade kunnat visa er i princip vilken bild som helst i mitt arkiv, eftersom jag älskar färgglada bilder. Det betyder att jag oftast drar upp färgmättnaden lite extra när jag efterbehandlar mina bilder. Ibland i överkant, jag vet ;-)

Den här tiden på året är det rätt skönt att tänka Färgglatt, eftersom vi är medvetna om att den gråa, mörka tiden står framför oss. Här är det så påtagligt just nu också, då hyfsat många träd redan hunnit tappa sina löv...
Just nu skulle jag göra nästan vad som helst för att "bo i en höstvärld" som inte är lika långt gången som våran.
Men men, Think positive!
 
Hoppas ni får en toppenbra helg allihopa!
 
...INTE min bästa månad!
Det blir bara mörkare och mörkare hela tiden, löven på träden börjar trilla av och julen är så pass avlägsen ännu. Nej, Oktober hör verkligen inte till mina favoritmånader.
Plus att det känns som att allting för tillfället påminner mig om förra årets resa till Belgien. Anledningen till det är att det var just i Oktober som vi åkte iväg. Vi fick lämna det regniga Sverige för två veckor i ett underbart höstväder! Och i år blir det inget sådant.
Nej, nu känner jag att det blev ett väldigt deppigt inlägg här. Men det må vara hänt. Ska försöka skärpa mig och se så positivt som möjligt på denna månad.
Förra årets utlandsvistelse hade nämligen ytterligare något gott med sig; jag insåg att man inte ska stänga en dörr innan man kollat var den leder... Man vet aldrig vad som väntar härnäst  -kanske kan det vara det man väntar på...