Tänkte göra en mouseoverbild, då det är det bästa för sådana här bilder,
men det går tydligen inte längre (i blogginläggen).
Det är det andra jag upptäckt inte går att göra längre sedan "nya" blogg.se.
Det och så att det tydlgen inte går lägga två bilder bredvid varandra längre.
STÖRANDE!

Första bilden är helt oredigerad
Andra bilden är redigerad.
 
Tänkte att jag skulle visa ett exempel på före och efter redigering av en av mina bilder, och det fick bli denna.
Jag gillar skärpedjupet, men som ni ser är den oredigerade lite "smådassig" i färgerna och aningen mörk.
Så jag har fixat till lite i CameraRAW, bland annat överexponerat lite (gjort den ljusare), dragit upp färgmättnaden lite och även kontrasterna.
Men det är allt jag gjort.
Jämför till exempel den röda cykelramen på första och andra bilden.
Jag tycker det blev mer "lyster" i den nedre bilden :-)
 
Åkte ut till Öjeby kyrkmarknad en stund i förmiddags, och några bilder blev det faktiskt :-)
Efteråt blev det ett snabbt stopp på COOP, där årets andra glass inhandlades.
Drickor har de minsann bunkrat upp med på affärerna den här helgen ;-) Men det brukar verkligen gå åt... Tidigare år när man gått in på t.ex. COOP under söndagen (PSG-helgen) så har det brukat vara i princip blåst (tomt) på hyllorna för drickor!
 
Har ju gått ut och fotat lite grann under PSG-paraden de senaste två åren, så varför bryta traditionen ;-)
Hittade världens sötaste måttset på Åhléns! Det är nästan så att jag måste ta och önska mig ett sådant till födelsedagen :-)
 
Flaggor uppsatta i Småstaden (Piteås ena galleria) PSG till ära :-)
Eller i alla fall skulle jag gissa att det är för Summes Games, och att flaggorna representerar de anmälda länderna.
 
 
Jag var ut en sväng på stan i fredags kväll. Blir inte särskilt ofta, men passade på när det var Midnight sun shopping och butikerna hade öppet till midnatt. Och så trött som jag hann bli runt 23-tiden tyckte jag oerhört synd om de som arbetade den kvällen!
Men men, det är ju trots allt bara en kväll per år :-)
 
Som ni ser hade jag även med mig kameran, men tyvärr tycker jag av någon anledning fortfarande att det känns lite pinsamt att fota med storkameran i folkmassor (och det var verkligen smockat med folk på stan i fredags, med anledning av PSG-paraden och såklart midnight sun shoppingen).
Däremot kändes det ändå liiite bättre just igår, då jag hann se flera andra personer med systemkameror.
 
Fixade iordning en ny design  -igen.
Det jobbiga med att kunna ändra själv i designkoderna (jag menar det inte så överlägset som det låter) är att man typ aldriiiiiig blir 100%-igt nöjd med sin design. Finns det någon mer, som gör sina egna designer, som känner så? Eller är det bara jag som är extra kräsen?
 
Nåja, jag skriver i alla fall det här inlägget för att jag har en fråga till er:
Ser ni samma typsnitt som på bilden (framförallt inläggsrubriken)?
Hittade ett tips på en annan blogg om en kod man kunde lägga in för att få lite mer speciella typsnitt på bloggen, så jag ville prova det. Men ifall ni ser något annat typsnitt (alltså att det inte fungerar) så byter jag tillbaka till ett "vanligt".
 
~ Räddaren i nöden under varma sommardagar ~
Jag hatar att vara så värmekänslig!
Mobba mig nu inte för min totala otekniskhet... ;-P
Men nu kan jag (äntligen) kommentera andra blogg.se-bloggar igen!
Och det visade sig vara avhjälpt så enkelt som att det var chachen, eller vad det nu heter, som behövde rensas. Historiken i webbläsaren (jag använder Firefox).
 
Nu när jag gjort det så fungerar det så fint så!
Undrar hur det kommer sig att jag inte tänkte på det innan..?
Nåja, oteknisk som sjutton!! Visst; jag är bra på att använda program som t.ex. Photoshop, jag klarar mig bra på internet, jag kan rätt så avancerat använda min kamera och så vidare. Men när det gäller det riktigt tekniska, t.ex. med datorer så är jag lost!
 
Lite pinsamt bara att jag hann skicka iväg ett hjälpmail till blogg.se...
Men men, de får garanterat så många mail per dag att de inte direkt hinner fästa sig vid ett av dem ;-P
God Fredag på er allihopa! 
Då var det dags för vårterminens sista tema i Galleri Fredag, då vi tar sommarlov i juli och augusti. Och för er som vill vara med på sommartemana (som redovisas i september), klicka här för att se vilka de är.
 
Nu i juni är det Annika (annikaprotempera.wordpress.com) som håller i värdinneskapet, och hennes sista tema är den traditionsenliga HALVÅRSKOLLEN. Med andra ord; en sammanfattning av januari till juni 2013.
 
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det här halvåret... det har typ varit både ingenting och mycket på samma gång, på något sätt.
 
Let´s see...
 
 
I Januari hände det väl egentligen inte sådär extremt mycket, som det brukar vara den här månaden (i mitt tycke årets tråkigaste månad!)
Dock hade jag min första barn/familjefotografering i början av månaden, vilket var jätteroligt :-D  Jag fotade en familj i Luleå som jag kom i kontakt med här via bloggen.
Annars jobbade jag på som vanligt; var inne på sluttampen på Repris och jag ville gärna dra ut på det så mycket som möjligt. Enda året jag faktiskt inte ville att januari skulle ta slut...
 
 
Stickade en mössa och sydde; eller med andra ord jobbade jag min sista vecka på Repris. Usch, vad jag tyckte det var tråkigt!
Annars hände det nog ingenting i februari; inte som jag minns i alla fall. Högvinter, kallt och mycket snö. Fotade en del "winter wonderland"-bilder.
 
 
Mars - en om möjligt ÄNNU tristare månad än Februari! Här händer det ingenting, och det är fortfarande högvinter. Dessutom är det fortfarande mörkt ganska länge (i alla fall för länge för min smak).
MEN den här månaden lyckades jag med två typer av bilder jag velat skapa länge; magibilden med boken och jordgloben i händerna.
 
 
April är den gråaste och tristaste månaden som finns (om man räknar bort november), då det bara är slaskigt, lerigt, fortfarande mycket snö kvar och allmänt grått.
Däremot hade jag en fotografering med Julia som går (gick) 3:an på gymnasiet. Det var bilder till hennes projektarbete, vilket var att hon sytt jättefina kläder av återvunnet material.
Det här var även månaden då jag var tvungen förnya mitt körkort, då det är 10år(!) sedan jag tog det. Känns fortfarande lite konstigt att det gått så lång tid.
På Valborgs trotsade jag regnet och tog ner kameran till badhusparken för att fota lite.
Månadens jobbigaste var farfars begravning.
 
 
I Maj fotade jag Blåsippor och Vitsippor, som vanligt. På det enda stället här i Piteå där de växer.
En "roadtrip" till Luleå och en lång fotorunda i centrala Piteå hann jag också med.
Och till slut så blev träden gröna även här uppe hos oss :-D  Ni som är fotointresserade vet att det är helt underbart att fota då!!
 
 
Hur mycket jag än älskar Maj så tror jag nog att Juni har varit ännu bättre just i år!
Jag har, som ni vet, fått mitt första uppdrag som bröllopsfotograf :-D  Träffade brudparet ungefär i mitten av juni för en provfotografering, och jag ser verkligen fram emot själva bröllopsdagen!
Annars har jag "upptäckt" videofunktionen på min kära Sir Canon, fotat och filmat studentvagnarna från Strömbackaskolan, fotat HDR-bilder med 15 olika exponeringar, haft nationaldagspicknick på Swensbylijda, läst en av de mest surrealistiska böckerna hittills, ätit Surströmming samt varit på nostalgifotorunda runt mina gamla skolor.
 
 
Nu när jag skriver om sista månaden på halvårskollen och sedan scrollar uppåt i inlägget, så känns det som om det var hur länge som helst sedan det var Januari; samtidigt som det känns som igår.
Det är konstigt det här med tiden...
Hoppas verkligen att den fortsatta sommaren blir toppen.
 
Och jag hoppas att ni får en riktigt fin fortsatt sommar! :-D
 
_________________________________________________________________
 
 
Update information: Jag vet inte om det här bara är något tillfälligt krångel med kommentatorsfunktionen här på bloggen, men jag meddelar här om det... Jag upptäckte att denna ruta kommer upp just nu när man postar en kommentar på min blogg. Och det ser väl egentligen inte särskilt underligt ut; men det underliga ligger i att jag INTE använder mig av granska-kommentarer-före-publicering-funktionen.
Plus att kommentaren kommer inte fram till mig (den syns inte på min Översikt) när denna ruta kommer upp.
Men jag håller tummarna att det inte ska bli långvarigt, annars får jag kontakta Blogg Esse.
 
Update 2: Tydligen gäller detta inte bara när jag kommenterar på min egen blogg, utan på alla blogg.se-bloggar. Det verkar gå bra för alla andra, men av någon anledning inte för mig. 
Så ni med blogg.se-bloggar (som inte har Granska kommentarer); Det kan hända att jag kommenterat, men att kommentaren då inte kommit fram. Jag har som sagt ingen aning.
Nu vet jag ju att de flesta i Galleri Fredag använder Blogspot eller Wordpress, men någon mer blogg.se-blogg finns det i alla fall :-)
Har i alla fall skrivit till blogg.se om det här problemet.
Ville bara meddela detta.

Nu har jag inte haft en läsperiod på vad... över ett år. Och så fastnar jag i en bok precis när jag egentligen borde sova...
Men jag hoppas så att jag är på väg in i en ny bokperiod, då jag älskar att läsa!

Reprisbild

Jag är listnörd. 
Det vet ni nog om vid det här laget ;-)
Idag hittade jag en sommarlista hos Annika, och är man listnörd så är man; och då bara måååste jag låna den :-D
Ides inte översätta frågorna till svenska, så de fick stå kvar på engelska.
 
1) Summer again. What is the best thing about your summer?
Hm... svårt. Men jag tror nog det är att hela Piteå verkligen lever upp på sommaren! Efter ett långt dött vinterhalvår då typ ingen är ute så är det helt plötsligt liv och rörelse precis överallt :-D 
Lite jobbigt ibland, i och för sig. Men på det stora hela är det riktigt roligt!
Något mer jag älskar med sommaren är att gå barfota! Jag ÄLSKAR att gå barfota och känna gräset direkt under fötterna :-D 
Kan i och för sig ha nååågot att göra med att jag avskyr strumpor! Och då menar jag verkligen AVSKYR! Det är det obehagligaste "klädesplagg" man kan ha på sig, enligt min mening!
 
2) What is the worst thing about your summer in Piteå/Sweden?
Det värsta med sommaren i Sverige är nog vädret ändå. Att "klassiskt svenskt sommarväder" i princip är synonymt med regn. Men vädret är även det bästa med svensk sommar, så det är lite både och.
Annars är det värsta med sommaren här uppe alla MYGG! Jag hatar mygg! Jag hatar hur det surrar runt öronen så fort man närmar sig något som ens liknar skog, eller landet...
 
3) What are you looking forward to the most?
Att begagna min kamera så mycket som det bara går!!
Translation: Fotografera allt vad jag bara hinner :-D
 
4) The best thing to do on a hot summer day?
Sitta ute på flytbryggan vid sommarstugan och läsa, fika, fota eller egentligen vad som helst. Men bara sitta där tills man råkar kasta en blick på klockan och upptäcker att hon (redan) är typ halv tolv på natten...
 
5) The best thing to do on a rainy summer day?
Passa på att sommarblogga lite ;-) Då behöver man inte heller ha dåligt samvete för att man sitter inne när man "borde vara ute".
 
6) The best thing to do on a summer night?
Utifrån en fotografs perspektiv: Åka ut med bilen och "jaga solen" när den håller på att gå ner ;-)
 
7) What do you prefer? The beach? The mountains? Summer in the city?
När det kommer till semester är jag nog tyvärr mer en stadsmänniska. Jag har aldrig haft någon direkt dragning till sol-och-bad-semester, då jag aldrig egentligen varit mycket för att bada. Men lugnet på en strand, och att gå runt där och fota låter ju inte helt fel ändå :-)
En semester med typ fjällvandring är inte för mig.
 
8) Dream place to visit in Sweden in the summer?
Stockholm, Gotland, Göteborg, Småland, Söderköping. Egentligen var som helst i södra Sverige... 
 
9) Dream place to visit elsewhere in the summer?
UNITED.STATES.of.AMERICA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
10) How about your favorite summer food?
SURSTRÖMMING; absolut på första plats!!
Grillat!
 
11) Your favorite summer read?
Tja, vad jag gillar att läsa skiljer sig väl inte direkt mellan sommaren och resten av året.
Jag gillar t.ex. typ deckare. Eller egentligen vilka böcker som helst som är av typen kan-inte-lägga-ifrån-sig-förrän-man-nått-sista-sidan. Rekommendation (författare): Harlan Coben!
 
12) Favorite summer drink?
Alkohol dricker jag näst intill aldrig (inget direkt val, utan det har bara blivit så), så för min del blir det väl mer åt läskhållet. Just nu blir det nog mest Coca Cola cherry samt BonAqua Päron.
En annan dryck som jag i och för sig inte dricker så mycket nu men som verkligen smakar barndomssommar; är Mormorssaft! Det smakar BARNDOM!
 
13) On the miss-list?
Äkta sommarlov, från skolan (kommer jag ju i och för sig aldrig att få mer, men nog saknar jag den känslan alltid!)
Utlandsresor.
 
14) Favorite summer clothing?
För några år sedan trodde jag aldrig att jag skulle säga/skriva detta, men: Klänning!
För typ två år sedan upptäckte jag hur HÄRLIGT det är med en klänning som fladdrar kring benen när det är varmt ute :-D
I övrigt kan jag bo i leggins på sommaren!!
 
15) Favorite hang-out at home?
Bor i en etta, så det finns väl ingen direkt favoritplats att nämna. Typ "det hörnet är bättre än det" ;-P
Och ingen balkong eller uteplats, vilket är PRIO ETT när det kommer till nästa lägenhet/boende!!
 
16) Favorite restaurant to visit?
Går i princip aldrig ut på restaurang och äter, och typ aldrig ut på fik.
Restaurangbesök inträffar väl för oss typ en gång vartannat år, om man räknar i genomsnitt.
Men när det händer så brukar det bli Restaurang Golden dragon här i Piteå.
 
17) Do you like gardening?
Nepp! Men jag gillar fina trädgårdar, vilket uppenbarligen inte går ihop ;-)
Men som sagt behöver jag inte fundera över detta just nu, då jag inte ens har någon balkong...
 
18) Would you go skinny dipping?
Kan nog svara ett säkert Nej på denna fråga. Tyvärr känner jag mig väldigt obekväm även i baddräkt...
 
19) Is it OK to swim in a lake where there are snapping turtles, snakes and huge fish? (I know, this is a very USA geared question).
Lämnar nog denna fråga då det, som det står i parentesen, är en USA-fråga.
Men jag kan säga att jag alltid allmänt varit rädd för att bada i havet/sjöar, då jag varit/är rädd för "vad man kan trampa på på botten". Fånigt, jag vet. Men så är det tyvärr.
 
20) Do you prefer white nights? Or do you like dark, warm summer nights?
White nights! Inga tvivel från min sida! Det är det BÄSTA med att bo här på sommaren; att det är dagsljus dygnet runt! Och det skulle jag aldrig i livet ha lust att byta bort!
Kanske beror liiite på att jag är så mörkrädd också... ;-)
 
21) What is your favorite summer song?
Tja, jag lyssnar ju inte så mycket på musik; så jag har svårt att komma på favoritsånger.
Men det skulle väl i så fall vara alla svenska examenssånger...
Idas sommarvisa
Den blomstertid nu kommer
Nu grönskar det
I denna ljuva sommartid
...och så vidare.
 
Och under tiden jag skrev upp sångerna ovan så kom jag på några fler som ger mig sommarkänsla...
Dé é sommar - Ronny&Ragge
Sommartider - Gyllene tider
Gå och fiska - Gyllene tider
Summer of ´69 - Bryan Adams
Sommarnatt - Snowstorm
Jeannie´s coming back - Boppers (Bara för att den så STARKT påminner om att sitta i bilen med husvagnen bakom, på väg till Lycksele på sommarlovet under barndomen! Bamsetidningar, Penny(häst)tidningar, resgodis och en freestyle med nyinspelad musik!)
Stockholm i mitt hjärta (BARA för att det påminner om de gånger jag sov över hos mormor och morfar på sommarlovet!)
Lite synd bara att den sistnämnda handlar om just Stockholm. Jag har bara varit där två gånger i mitt liv; 1999 och 2002. Finns det inga sånger som handlar om Piteå...? ;-P  Nej, inte vad jag vet.
Tja, vi har ju Kwad´n förståss ;-P
 
22) And, the last question, what are your summer plans?
Några direkta sommarplaner kan jag nog inte säga att jag har...
Det är väl att jag hoppas på en betydligt bättre sommar än förra året, så jag verkligen kan ta vara på sommaren och springa runt och fotografera allt vad jag bara kan!
En bröllopsfotografering finns ju som sagt också med den här sommaren (tror nog det är det bästa med hela sommaren 2013)!
 
Så är då midsommarhelgen över. Det tråkiga med det är att nu blir det inte ljusare och ljusare längre... Utan det är nu det vänder och istället blir mörkare. Som tur är så är det i alla fall ljust större delen av dygnet ett tag till :-)
 
Nåja.
Den här veckan är det i alla fall PSG-veckan (eller det är under andra halvan av veckan, men ändå).
Jag har aldrig tyckt om Piteå Summer Games-helgen, vilket med största sannolikhet beror på att jag aldrig tyckt om fotboll. Spelade det inte ens som barn (de typ tre träningarna jag var med på när jag gick lekis räknas inte).
Plus att det blir så extremt mycket folk här i stan den helgen! Vet inte exakt, men nästan 500 fotbollslag från hela världen ska få plats i lilla Piteå (invånarantalet i kommunen är runt 40 000, så det är en liten stad).
 
I veckan börjar även Norgeinvasionen (ordet ska läsas med glimten i ögat!) Typ varannan bil man ser i Piteå på sommaren är Norgeregistrerad. Okej, lite överdrivet; men inte mycket ;-)
 
Till helgen är det även Öjeby kyrkmarknad (brukar vara samtidigt som PSG), Lördagsloppis i Badhusparken (som vanligt) samt Midnight shopping i stan (då butikerna har, som det låter, öppet till midnatt).
Som ni ser händer det rätt mycket här i stan den här veckan ;-)
Nu är det SOMMAR!
 
Detta är alltså några av bilderna jag fotade på vägen hem från stugan igår kväll.
Eller på vägen hem... Det blev snarare en omväg runt Öjebyn på jakt efter ett perfekt ställe att stanna på.
Är det bara jag som är udda, eller finns det någon mer fotointresserad läsare som någon gång varit med om att "jaga solen" när den håller på att gå ner?
Man kör i det perfekta gyllene ljuset och letar efter ett vackert ställe att stanna på, samtidigt som man vet att man inte har mycket tid på sig innan solen gått ner helt. Man liksom "jagar solen"...
 
Ibland missar man den.
Men känslan de gånger man verkligen lyckas... den är otrolig!
 
Dessa bilder är alltså fotade någon gång mellan 23:00 och 23:30.
 
Som jag skrev i förra inlägget så började ju midsommardagen väldigt deprimerande, men sedan gav molnen upp till förmån för solen. Jag brukar inte ta med min kameran när jag åker hem till familjen, men igår fick den följa med. Och tur var väl det :-)
 
Måste bara nämna också att tårtan på en av bilderna var supergod! Glassliknande tårta med hallon i :-)
 
Passade även på att åka hemåt strax innan solen hunnit gå ner; vilket för övrigt blev efter 22:00 någon gång. You´ve gotta LOVE north of Sweden during summer!! Klockan elva på kvällen var det solnedgång; solen hade med andra ord inte helt gått ner den tiden. Några bilder från "hemresan" kommer snart upp här på bloggen också.
 
Under midsommardagskvällen befann jag mig ute i stugan i Jävrebodarna; där vi åt Surströmming!!
Jag har svårt att välja mellan grillat och surströmming, men tror nog att det sistnämnda ändå drar längsta strået. Det är verkligen otroligt GOTT!! Synd att man inte äter det oftare :-)
 
Det blev som sagt en väldigt grå och regnig start på Midsommardagen, men otroligt nog så klarnade det faktiskt upp senare under kvällen, och det blev riktigt härligt sommarväder :-D
Har även några sådana bilder, men jag tänkte att jag delar upp bilderna i olika inlägg istället för att göra en massiv bildbomb.
 
Bilderna i detta inlägg är fotade runt fyratiden på eftermiddagen.
 
Tja, nog kan midsommar vara härligare...
Jag hoppas det finns någon i detta avlånga land om fått en solig midsommar. Här var det i och för sig lite både och (som jag minns) igår, men idag har det varit grått och regnat i princip hela dagen!
Dessutom har jag världens fotosug, som inte direkt stillas när det ser ut såhär. Hade planerat att åka ut en stund med kameran, alternativt åka och sätta mig någonstans vackert till idag innan jag ska ut till stugan. Men det går ju inte direkt när det ser ut såhär! :-(
 
Varenda gång det regnar nuförtiden hugger det till lite i magen, av oro för att sommaren ska bli på samma sätt som förra året.
Jag vet att det varit otroligt fint hittills. Maj var underbart, och början av juni har inte varit något att klaga på heller. Men det var ju faktiskt så även förra året. Våren, och försommaren, var väldigt vackert. Och sedan började det... övermulet, regnigt och typ 14 grader varmt resten av sommaren.
Jag klarar inte en sådan sommar till! Jag har egentligen väldigt få bilder från förra sommaren, och då var det första sommaren med min 5D mark II. Jag vill ha möjligheten att fota MASSOR i år!
 
Snälla vädergudarna! Snälla, snälla, snälla!!!

Testar det här med mobilbloggning. Är det nåt för mig kanske det blir fler inlägg per dag, då jag kan blogga "i farten" :-)

Det blev några reprisbilder i brist på nya.
 
Hej hej!
Så var det fredag (känns som om jag skriver den meningen här i bloggen HELA tiden!) och det är dags för ett nytt Galleri.
Det är fortfarande juni, vilket betyder att det är Annika (annikaprotempera.wordpress.com) som håller i dirigentpinnen. Och hennes tema denna midsommarfredag är LYCKA ÄR... 
 
Vad är då lycka?
Tja, för det första är lycka TOTALT individuellt! Det finns inte en chans att man kan veta vad som skulle göra en annan människa lycklig. Man kan kanske anta, men man kan inte veta. Inte vad som kan göra dem innerst inne lycklig.
Vad som egentligen gäller är att vi måste ta reda på vad som är lycka föross själva.
Det finns även ett ordspråk jag gillar (hehe, förvånande eller hur ;-)) angående lycka:
 
Happiness is not the destination, it´s a way of life.
 
Om vi hela tiden strävar efter att en dag hitta lyckan så kommer vi en dag att finna oss gamla och att livet bara passerat förbi oss.
Jag tror det handlar om att vi måste hitta saker NU, i vardagen, som gör oss lyckliga. Det kan vara småsaker, det kan vara större saker. Men de finns omkring oss hela tiden, och det gäller bara att vara så pass öppen att vi kan upptäcka dem.
Extra viktigt tror jag det är idag, med dagens sönderstressade samhälle, att vi verkligen tar oss tid till det.
 
Lycka (för MIG) är... 
...när jag kommer hem efter en fotodag och upptäcker att jag lyckas sätta skärpan på näst intill ALLA bilder!
...när jag åker ut någonstans på kvällen och bara sätter mig ner och njuter av sommaren en stund.
...när jag får ett fotouppdrag.
...när jag är ute på min midnattspromenad i den ljusa sommarnatten på min födelsedag.
...den dagen då jag gick ut genom dörrarna till MediaMarkt med en påse i handen innehållande min ÄLSKADE Canon EOS 5D mark II. DET var ärligt talat ren och skär LYCKA! Jag vet att det låter fånigt, men det var i princip så att det bubblade i magen och händerna nästan skakade av lyckan jag kände just i den stunden!
...när jag sitter i ett flygplan som precis börjat accelerera, man vet att man snart kommer att känna hjulen lyfta från marken och man vet att när man landar befinner man sig utomlandsJag älskar flygplansstarter!! 
 
Det finns säkert saker jag glömt, men för tillfället får detta räcka. Kommer jag på något mer får jag väl lägga till det :-)
 
Hoppas ni får en riktigt FIN midsommarafton och midsommarhelg!!
 
Via en av de "synasrutorna" här på blogg.se hittade jag den här bloggen, som publicerat ett inlägg jag verkligen fastnade vid! Och jag kan inte låta bli att blogga om de bilderna, jag också! Hoppas det är okej :-)
 
Jag tycker verkligen att just feminism/genusfrågorna ÄR viktiga att plocka fram i ljuset!
För att man någonsin ska få en förändring så måste man FÖRST se till att problemet kommer fram i ljuset. För erkänner man inte att det finns ett problem (utan bara sopar det under mattan) så går det aldrig att ändra på något.
 
Ärligt talat har jag skitsvårt att förstå hur det kan finnas så många människor som säger typ
"Men måååste ni hålla på och bråka hela tiden?"
"Det är som det är. Varför ska vi hålla på och ändra på allting?"
Framförallt kan jag inte förstå att det finns kvinnor som "kör på den linjen"... Ska man hårddra det så vill de personerna alltså inte att vi ska ha rösträtt, få studera eller ens bli myndiga...
Det är ju faktiskt feminismen som kämpat för att vi ska få dessa rättigheter som vi idag ser som en självklarhet!
Utan feminismen skulle vi faktiskt inte få rösta, gå i skolan (högre än vad? 6:e klass, eller vad grundskolan var förut?) eller ens bli myndiga! Och det bara för att man råkade födas med "fel" organ mellan benen!
Att säga att feminismen är typ en "onödig fixidé" tycker jag är som att stå för dessa saker jag skrivit nu. Att det var bättre förut, när världen såg ut så för kvinnor.
Så till er som är "emot" feminismen; Tror ni verkligen att vi skulle haft de rättigheter vi har idag om ingen slagits för dem?
 
Feminism handlar ju oftast väldigt mycket om just kvinnor (kanske därför det anses så onödigt?), men jag tror det är på grund av att det är just kvinnor som varit så pass tillbakahållna under hela vår historia. Vi har liksom mer att "ta igen" för att komma upp i jämställdhet.
MEN feminism handlar ju trots allt även om männen. Att man ska få vara den man är, oavsett vad man har mellan benen. Man ska inte behöva skämmas och bli kallad namn bara för att man är man och tycker om t.ex. matlagning eller balett. Den stereotypiska mansrollen är lika förlegad som den stereotypiska kvinnorollen.
Varför ska vi hålla på och sätta stämplar på vad som är "manligt" respektive "kvinnligt"?
Jag tror att det medför att vi endast känner oss mer "utanför" än "hemma"
 
Ta bara som exempel: Om en kvinna tycker om någonting som är typiskt "manligt", så känner sig denna person oftast onormal. Som att det är något fel för att hon gillar bilar mer än matlagning.
Men vad händer om vi plockar bort stämplarna?
I mitt huvud borde det medföra att vi då inte känner oss "onormala" och utanför. Om alla saker, alla intressen, alla färger o.s.v. är öppna för BÅDA könen...
 
För även om vi kommit en bra bit (speciellt här i Sverige) så har vi en lååång väg kvar!
 
Hej på er denna junionsdag!
Två dagar kvar till midsommarafton. Vad ska ni hitta på?
Jag har inget speciellt planerat (än i alla fall). Men å andra sidan är det som om midsommar betyder mindre och mindre för varje år som går.
 
När vi var små var den helgen nästan det bästa på hela sommaren. Uteslutet att göra något annat än att tillbringa midsommarhelgen i "Pottan" (en liten campingplats här utanför Piteå). Midsommaraftonen ägnades till midsommarlekar som typ "Pottanindianerna" (hette det så?), fixa midsommarstång och favoriten; åka lövat släp genom Hemlunda. 
Sedan knytkalas tillsammans hela gänget.
Sedan, på midsommardagen, grillade vi tillsammans. Inget knytkalas den här dagen, utan alla grillade sitt eget. Men vi var ändå tillsammans :-)
Som sagt, traditionen när vi var små var så viktig att det känns konstigt att midsommar inte känns lika viktig numera...
Men det blir väl säkert mer av den varan den dagen jag får egna barn (förhoppningsvis). Vill ge dem lika härliga midsommarminnen som jag har.
 
Som jag skrev om tidigare så har jag fått äran att fotografera ett bröllop i slutet av juli, och i torsdags träffades jag och brudparet Elin och Joel för en provfotografering, för att t.ex. se hur det fungerade att fota på bröllopsplatsen.
Här är ett litet urval av bilderna från den dagen.
Två helt random bilder från nationaldagen.
 
Känns som det är dags att göra ett litet avtryck här nu, så ni inte tror jag dött ;-) Upptäckte att jag inte bloggat på hela helgen! I och för sig är det ingen lång tid, men i bloggvärlden (i alla fall den svenska) är det väldigt lång tid ;-)
Den här helgen har jag i alla fall ägnat åt att redigera/efterbehandla bilderna från torsdagens fotografering.
Det är beviset på att jag verkligen valt rätt när det kommer till yrke... att jag gärna sitter och arbetar både på kvällar och helger! Jag känner inga som helst hinder från att sitta på helgerna och redigera bilder.
 
Har egentligen inte så mycket att skriva om just nu, så här säger vi; På återseende :-)
Hej hej!
Har du tröttnat på standardmallarna som finns att välja till din blogg?
Vill du ha en personlig design, men har inte tid/kunskap till att designa en själv?
Är svaret "ja" på dessa två frågor så har du kommit rätt! Från och med nu och ett tag framåt så kommer jag att göra bloggdesigner på beställning. (Är inte länge sedan jag bytte min egen, och designsuget har inte stillats).
 
Detta gäller designer till bloggar på blogg.se.
Men jag kan fixa det mesta inom design på den här bloggportalen. 
 
P R I S: 500kr
Jag vet att det är mycket pengar, MEN det är mycket tid och arbete nerlagt på en välarbetad bloggdesign!
 
Om du vill beställa en bloggdesign av mig, skicka då ett mail där denna information SKA finnas med:
 
• Bloggadress
• Bloggnamn (alltså vad det ska stå i headern).
• Om du vill att det ska stå någon annan text i headern också, t.ex. ett citat, en beskrivning av din blogg eller liknande.
• Vilken färg/vilka färger du vill ha. Eller om det är någon färg du absolut INTE vill ha.
• Om, och i så fall vilken, informationstext (om dig och/eller bloggen) du vill ha i sidomenyn.
• Vilken bredd du max publicerar på dina bilder i bloggen. (T.ex. "Jag publicerar bilder som är max 700pixlar").
• Bifoga eventuella bilder du vill ha med i designen.
 
Jag kan även dela upp kategorierna samt arkivet i sidomenyn (typ som jag har), ifall ni vill. Om ni t.ex. har många kategorier eller har bloggat länge (så ni vill dela upp arkivet efter år). 
MEN TÄNK PÅ att med den typen av kategorier och arkiv så läggs det inte till nya allteftersom, utan man måste göra det själv i kodmallarna. 
 
Jag kan även fixa två sidomenyer-designer, om ni vill ha det. Men tänk här på att det blir bäst om man har ganska mycket sidomenymaterial, annars blir sidomeny nr.2 väldigt tom.
 
M A I L A D R E S S: pixeliedesign@outlook.com
 
Information: Om jag får flera designbeställningar så kommer jag att fixa iordning en åt gången, så att jag inte blir begraven i testbloggar den här gången. Därför vill jag be er att, om det är möjligt, kolla mailen lite extra om ni beställt och väntar på en bloggdesign av mig.
 
VÄLKOMMEN in med din beställning! :-D
 
Hejsan hejsan!
Så var det fredag igen...
Nu börjar det nästan vara löjligt. Alltså, jag är allvarlig; HUR kommer det sig att tiden går så snabbt?
Det måste vara så att tiden på allvar går snabbare nu för tiden än den gjorde förr, och inte bara för att jag vuxit ifrån barndomens tidsuppfattning...
 
Nåja; fredag var det alltså, och värdinnan Annikas tema idag är VACKERT.
Ett ämne som i högsta grad passar in i juni! Man kan egentligen publicera bilder på i princip vad som helst man fotat den här månaden. ALLT utomhus är oändligt vackert just nu :-D 
Mitt bidrag får bli dessa bilderna ovan, som jag stannade och fotade på vägen hem från "provfotograferingen" igår (torsdag).
Tyvärr blev det inte någon speciell fotorunda för just detta tema, utan bara de korta stoppen på hemvägen.
 
I övrigt fick jag även ett tips på att idag även lägga in videon från i onsdags, vilket jag tyckte var en jättebra idé!
Både vacker skolavslutningsmusik och vackra miljöer fångade på bild.
 
Det vackra finns egentligen omkring oss hela tiden. Det gäller bara att vi pausar någon gång då och då så att vi faktiskt hinner upptäcka det :-)
 
 
God morgon på er, kära vänner!
Måste ju helt enkelt skriva god morgon, när jag för en gångs skull är uppe så att jag kan blogga på morgonen...
Idag tror jag att jag hakar på och härmas med en punktlig torsdag.
 
♦ Det här känns som en superbra dag, då jag kommit mig upp i så bra tid att jag till och med hann duscha och blogga innan jag ska skjutsa min syster till jobbet halv sju. I vanliga fall brukar jag passa på att duscha på kvällen innan jag lägger mig, men det var otroligt skönt med en morgondusch måste jag säga!
 
♦ Jag mår bra för att jag vaknade upp till strålande sol ☼
Bara för att jag är svensk måååste jag ju bara skriva om vädret ;-P
 
♦ Jag mår bra för att jag slipper stressa. Jag HATAR att stressa, samtidigt som jag är obeskrivligt morgontrött! Hur det går ihop får jag nog återkomma till ;-P
 
♦ Men allra gladast är jag för att jag idag har en fotografering, faktiskt en provfotografering inför ett bröllop!
Jag svävar lite grann som på moln; för ja, jag har fått en förfrågan om att fotografera ett bröllop i juli :-D
Dessutom kommer jag att få använda bilderna i min portfolio! Samtidigt som det trots allt är nervöst, så känns det otroligt spännande :-D  Plus att det är ett mindre, borgerligt bröllop; vilket känns som ett bra sätt att börja på angående just bröllopsfotografering. Hade ju kanske inte varit det mest klyftiga att börja med ett storbröllop på typ 150 gäster... ;-)
Men som sagt; det känns jättebra och det ska bli makalöst roligt :-D
 
Nej, nu måste jag börja avrunda så att jag hinner i tid. Vill ju inte vara anledningen till att någon annan kommer för sent.
Hoppas ni får en fin start på torsdagen, så hörs vi snart!
 
Egentligen hade jag tänkt göra en sådan här video/bildspel lagom till i fredags; då det var skolavslutning/Student här i Piteå. Men jag kom ifrån det, så det fick bli idag istället. Men bättre sent än aldrig heter det ju, eller hur ;-)
 
Jag skulle göra ganska mycket för att i alla fall en gång till i livet få uppleva känslan med att få ett äkta sommarlov. Den där känslan som bara kan infinna sig när man går i skolan, står i kyrkan och sjunger för att sedan gå ut med ett oändligt sommarlov framför sig.
 
Det ÄR verkligen något speciellt med svenska skolavslutningar! Det är något speciellt att höra/sjunga första raden i "Den blomstertid nu kommer".
 
Och för att avsluta lite humoristiskt... (dock ligger det tyvärr en del sanning i påståendet...)
Har sett detta på (numera) flera olika ställen runt om på internet:
Svensk sommar är den bästa dagen på hela året!
Det här var vårat klassrum under mellanstadiet, alltså 4:an, 5:an och 6:an. Det låg på Norrbyskolans andra långsida. Och bänkarna på bilden är sådana bänkar som vi hade under både låg -och mellanstadiet.
De är lite högre än de gamla "klassiskt typiska" skolbänkarna.
 
Ingången (dörren närmast kameran) till vårt mellanstadieklassrum.
 
Som ni ser hade jag lika nära till skolan under hela grundskoletiden, då skolorna ligger granne med varandra.
Och som ni såg i förra inlägget så ligger mitt uppväxtkvarter i princip granne med skolorna...
 
Jag kan egentligen inte komma på så många andra ord än "idylliskt" när det kommer till skolan där jag gick 1:an till 6:an. En liten by och en liten skola där alla klasser har en egen ingång till sina klassrum.
När jag gick 1:an och 2:an hade Norrby dessutom en egen matsal. Men sedan behövdes det utökas med klassrum, så från och med trean började vi istället äta i "högstadiets matsal".
Förresten; angående att det står "fritids" på skolskylten, så måste jag bara säga att fritids INTE var i skolan när jag gick där! Fritte (=fritids) hade ett eget hus längst Hortlaxvägen. Däremot vill jag inte direkt fota det huset, då det numera är ett vanligt bostadshus.
 
Hortlax centralskola - Hortlax högstadium - Hortlaxskolan - Hortlax skola
Många namn - en skola. 7:an, 8:an och 9:an. Grundskolans sista år.
Denna skola totalrenoverades/byggdes om invändigt strax efter att jag slutat där, så jag har ingen aning om hur den ser ut inuti numera.
På bilden syns huvudingången, och den är otroligt utbyggd sedan jag gick där.
Rampen fann inte, taket med pelarna fanns inte, och även "glasingången" är helt annorlunda.
När jag gick där var det helt enkelt bara en vanlig stentrappa som ledde upp till dörren.
 
Två bilder av skolgården.
Det verkar ha lagts ner mer energi på att renovera insidan av skolan än att fixa till skolgården. Men å andra sidan brukar väl inte högstadielever tillbringa så många raster utomhus... ;-P
 
Delen av skolan som bland annat innehåller lärarrummen, HK-salarna (hemkunskap) samt slöjd.
 
Klassrummet jag ringat in var vårat hemklassrum under högstadiet. Där hade vi även Engelska och SO.
Ja, jag VET! Jag minns typ sådana totalt oviktiga detaljer om vissa saker och ting; speciellt när det kommer till skolan. Det är ibland lite störande, speciellt som jag helst skulle vilja radera hela högstadietiden från mitt minne permanent...
 
Någons gamla instuderingsfrågor i religion...
Ganska förståeligt att hitta något sådant här papper när man promenerar runt omkring en skola i examenstider ;-)
 
Del av ett av trapphusen.
Till höger gick man ner till "Uppis". Och gick man uppför trappan och till höger så kom man till klassrummen på C-plan. Där hade vi t.ex. Svenska, Språkval (franska, tyska) och matte.
 
Och så har vi kommit runt skolan.
När jag i torsdags, alltså på nationaldagen, åkte hem från Swensbylijda så tog jag vägen mot Blåsmark och sedan Hortlax och den vägen in mot stan. Stannade till en kort stund vid mina gamla skolor, som en liten nostalgitripp.
Har fotat här förut, med min förra kamera, men det är ju alltid roligt att komma tillbaka flera gånger för att se vilka skillnader det blir i bilderna :-)
 
Detta är alltså de skolorna där jag tillbringade mina 9 år i grundskolan.
Häng med om ni vill...
 
Det första jag reagerade på var hur igenvuxen grusplanen nedanför sporthallen är. Det verkar inte som om den används särskilt mycket längre, då det snart blir en naturlig gräsplan...
 
Grus(gräs)planen i förgrunden, och området där jag växte upp i bakgrunden. (Vårat hus syns däremot inte på bilden). Rätt idylliskt, eller hur? :-)
 
Att gå in här (dörren längst bort) väcker inte direkt några fina minnen... Omklädningsrummen till sporthallen; och gympa var INTE mitt favoritämne... ;-P
 
Även längdhoppsgropen ser ut att ha fått stå och förfalla... Detta var en tydlig "fyrkant av sand", och användes till längdhopp. Men med tanke på hur den ser ut nu verkar den inte heller användas.
 
DÄREMOT är hockeyrinken ordentligt upprustad! Borta är den halv(hel!)ruttna sargen som i princip höll på att rasa ihop av sig själv. När jag var där nu så har det istället kommit upp ett nytt, fräscht staket/sarg och till och med ett gäng basketkorgar.
Men ingången är flyttad, ser jag. Till kortsidan. När jag gick i skolan var den på långsidan, ungefär där basketkorgen närmast kameran är.
 
Den här backen har man ju gått ett antal gånger... Typ varje vardag under tre låååånga skolår...
 
Högstadiets ingång, samt Hortlax bibliotek.
 
Norrbyskolan, numera en skola för förskoleklass till och med åk 6.
När jag gick där var det åk 1 till och med åk 6.
"Utbyggnaden"/byggnaden längst mot kameran fanns inte när jag gick där. Den tillkom i samband med att 6-års/förskolesklass infördes hösten 1997. Med andra ord samtidigt som jag började högstadiet.
 
Två bilder till; Norrbyskolan, Hortlax.
På denna sidan om skolan gick jag under lågstadietiden.
 
Detta var vårat klassrum i 1:an och 2:an.
Dock såg det inte riktigt likadant ut då... Dels hade vi vanliga bänkar och så har de rivit väggen som skiljde själva klassrummet från kapprummet. När den väggen fanns så såg man inte in såhär från fönstret.
 
En liten detaljbild från ett hörn av skolgården.
 
Del två kommer inom kort.
 
Efter att ha provat filmfunktionen på kameran igår så fick jag lite blodad tand. Inte för att det direkt blir de mest estetiska filmerna, men det är roligt att bara filma.
Tog ut kameran bara här nere på gatan tidigare idag och fotade lite grann bland årets studentvagnar, och då passade jag på att filma lite också. En film förmedlar ju glädjen lite bättre än vad bilder gör ;-)
 
Studentvagnarna 2013 är det alltså.
Det är inte annat än att man blir lite nostalgisk ;-)
 
Hej hej fredag!
Så har det gått ännu en vecka, och det är fredag igen...
Och den här veckan betyder det att det är ny månad, vilket i sin tur betyder att vi fått en ny temavärdinna i Galleri Fredag.
Sedan tar temat sommarlov under juli och augusti. Men för er som vill finns Galleri Sommar med tjugo sommarteman att fotografera :-)
I juni är det Annika (annikaprotempera.wordpress.com) som håller i Galleriet, och hennes första tema är GRÖNT ÄR SKÖNT.
 
Grönt har väl egentligen aldrig direkt varit min favoritfärg, men däremot ÄLSKAR jag som sagt den skira grönskan som infinner sig om våren, när naturen håller på att slå ut.
Här har vi fortfarande kvar lite grann av det fortfarande, speciellt när solen skiner genom dem. Men nog märker man mer och mer att sommaren, eller i alla fall försommaren, är här.
 
Så mycket mer har jag väl egentligen inte att skriva om färgen grön, utan låter mitt bidrag den här veckan illustreras av de gröna bilderna i detta inlägg.
 
Hoppas ni får en jättefin helg allihopa!
 
Och här kommer del 2 av bilderna från fototuren den 6:e juni 2013.
 
Här kommer första delen av bilderna jag fotade på Swensbylijda under nationaldagen.
 
Dagens tur med kameran styrdes mot Swensbylijda, och under en stund när jag satt där och njöt av sommardagen tänkte jag att det var så synd att jag inte kunde förmedla genom bloggen hur fridfullt det lät.
Men så kom jag på; jag har ju faktiskt videofunktion på min älskade Sir. Canon!
Framför där jag satt finns ett litet vattenfall, så jag satt där och hörde på forsande vatten (vilket jag tycker är rätt rogivande ändå :-))
Nu förstärks ju ljuset ännu lite grann på film, då även vinden och annat ljud hörs. Men jag tycker man får en viss sommarkänsla ändå.
 
Däremot vill jag bara be lite grann om ursäkt för den skakiga videon. Hade inte stativet med mig, så det är handhållet filmat.
Dessutom hörs det ibland när jag fokuserar om, och fokusen är inte heller den mest klockrena ;-P
Men som sagt; ni kanske får ett hum om känslan ändå :-)
INTE min studentmössa på bilden, utan min systers.
Jag gick inte ES (Estet), utan BF (Barn och Fritid),
och vi hade ingen text på våra mössor.
Har tyvärr ingen bild på min mössa. Har typ 5 bilder från min student,
och inga av dem digitala.
 
Jag vet att jag egentligen hänger upp mig lite för mycket på "onödiga" årsdagar och sådant, men i år måste jag ändå få skriva det här inlägget.
Det är trots allt 10 år sedan jag tog Studenten... 10år! Ett helt deccennium!
How did that happened??
 
10 år sedan jag tog på mig den vita mössan.
10 år sedan jag gick ut ur skolan för sista gången.
Den tolvåriga skolgången alltså. Räknar inte med universitetstiden här.
10 år sedan jag kände de där dubbla känslorna i magen...
Känslan av att inte behöva gå mer skola om jag inte ville, samtidigt som jag verkligen inte ville gå ut gymnasiet!
 
Visst var det så att studentdagen hade en ganska speciell känsla över sig, men dagen efter kändes det mer "Jaha? Och nu?" Man tar studenten och det sägs att "man har hela livet framför sig att göra vad man vill". Men jag minns att det samtidigt kändes väldigt konstigt att man inte längre hade skoltidens "trygga väggar" runt omkring sig.
Att när man tar Studenten är det inte ett vanligt sommarlov man får, utan man kastas rakt in i "verkligheten" med allt vad det innebär.
 
Och detta är alltså Tio År sedan.
Hjälp!
 
Fixade igår kväll ihop ett litet bildspel dagen (idag) till ära.
Idag, på "sin" dag, bjuder Sverige på underbart sommarväder, i alla fall i Piteå! Visst blåser det lite, men det betyder ju trots allt att det då inte blir olidligt hett.
 
Det är alltså 6:e juni; Sveriges nationaldag.
Så jag babblar inte på något mer nu, utan säger helt enkelt:
 
Hoppas ni får en riktigt fin Nationaldag!
 
I brist på annat kör vi på en liten "Pixelie-bloggen-i-siffor-lista"...
 
 
♦ PiXELIE-bloggen startades 15:e juli 2012.

♦ 290 inlägg är skrivna hittills. Detta är nr. 291.
 
♦ 1581 bilder är uppladdade på bloggen.

♦ PiXELIE är min 3:e blogg.se-blogg.
 
♦ Besöksrekordet är 73 unika besökare på en dag.
 
♦ 23 unika besökare i genomsnitt per dag.
 
I genomsnitt ca. 4 kommentarer per dag (beräknat under en vecka då jag deltagit i Galleri Fredag, vilket håller uppe siffrorna en del). Detta är som sagt i genomsnitt; kommer inte in kommentarer varje dag, speciellt som jag inte bloggar varje dag.
 
♦ "Rankad" nr. 40234 på bloglovin´. Rätt svårt att hitta bloggen, med andra ord ;-)
 
Är det bara jag, eller finns det någon mer därute som inte visste att det någon gång under slutet av 90-talet kommit ut en "fortsättning" av TV4-serien Tre kronor??
Den handlar om de karaktärer som skrevs ut ur serien i slutet av t.ex. säsong 4 och 6. Till exempel Mimmi, Reine, Kent, Agneta, Leif, Sanna, Jimmy, Kaj och Pilla...
 
När jag följer en serie och en karaktär skrivs ut, alternativt hela serien läggs ner, är det på något sätt som att jag alltid vill ha en fortsättning. Vill liksom veta hur det gick för dessa karaktärer, men efter att ha läst (nästan hela) denna surrealistiska bok börjar jag ändra mig... Det börjar luta mer och mer åt att det hade känts bra att inte få en fortsättning.
Att deras historier "slutat" vid deras utskrivning ur serien.
SPECIELLT Kent och Agnetas...
Nu när jag faktiskt fått läsa en fortsättning känns det mest konstigt. Det känns som samma karaktärer, men ändå inte. Det har hänt sådana saker med karaktärerna i denna bok som aldrig hade skrivits in i själva serien! (Men å andra sidan var det trots allt Tre kronor, så man vet aldrig...!)
 
Hade först inte tänkt läsa den. Velade fram och tillbaka, men till slut tog nyfikenheten ändå överhanden.
Och den kostade 5 spänn på Repris, så det är ju inte några pengar att sakna direkt ;-)
 
Som sagt; det känns verkligen helt surrealistiskt att läsa denna bok!
Hur är det med er? Visste ni om att den fanns, eller är det en lika stor nyhet för er som för mig?
 
Här kommer, sent omsider, mitt inlägg om "Galleri Sommar".
Som ni vet så tar ju Galleri Fredag, precis som Show&Tell på den tiden, sommarlov under juli och augusti. Ett väldigt bra koncept då dator och internet inte är nr.1 i våra tankar under de få sommarmånaderna.
Däremot brukar jag ändå sakna att ha teman att gå efter när jag fotar, även om det bara är två månader, och det var av den anledningen denna sommargren i Galleri Fredag föddes.
 
Min tanke är att jag här kommer publicera en lista med teman som vi kan ha en tankarna under sommaren, och vi har därmed hela sommaren på oss att fota på dessa teman.
De publiceras alltså inte varje vecka, som det vanliga Fredagsgalleriet, utan sparas för att "redovisas" första temaveckan i september.
Självklart är jag ingen diktator som säger att man inte får publicera bilder i sin blogg redan under sommaren ;-) utan jag beskriver bara min lilla tanke med sommargalleriet.
 
Listan innehåller 20 teman med sommaranknytning, så det blir mer än ett tema per sommarfredag.
Men då tanken är att det ska vara lite extra avslappnat så får man välja själv hur många teman man vill fota på. Man måste inte fota på alla tjugo teman, utan kan välja 15 eller 11 eller 5 eller 2 eller... ja, ni fattar :-)
Men självklart går det även fint att välja alla. Inget rätt och inget fel i antalet teman man väljer.
Jag valde att publicera tjugo teman just för att det ska finnas att välja mellan.
 
Och som i vanliga fredagsgalleriet är det självklart inget tvång att man måste fota med systemkamera eller ha ågren för att man inte har möjlighet att ställa iordning t.ex. ett "världsproffsigt" stilleben.
En ögonblicksbild med mobilkameran kan visa sig passa in perfekt på något av temana! 
 
 
P.S!!! Det kommer självklart att finnas möjlighet att vara med på första septembertemat även om man inte vill vara med och fota på dessa teman under sommaren! :-D
 
 
Teman GALLERI SOMMAR 2013!
 
Sommarlov
Frihet
Gryning
Skymning
Saftigt
På väg
Blomster
Sommarjobb
Picnick
Sommarkväll
Dagg
Firande
Sommardoft
I stan
Glassigt
Bad
Det bästa med sommaren
Grönt
Smultronställe
Svalkande
 
Lycka till!