NU är det (äntligen) helt okej att lyssna på julmusik! I alla fall för min del; jag som inte vill börja för tidigt.
Men det är torsdagen innan första advent, vilken är dagen då jag är van att börja julpynta. Och när man julpyntar bara måste man ju lyssna på julmusik :-D
 
Nej, nu måste jag iväg till AF. Unnade mig bara att skriva ett litet morgoninlägg här på bloggen nu när jag för en gångs skull har möjligheten till det :-)
 
Videon med mina bilder i detta inlägg är från 2009! Tänk att det gått så lång tid sedan jag gjorde den. Och tänk vilken fotoutveckling jag gjort sedan dess...
 
...såg det ut såhär ↑ i Piteå centrum.
Snön hade inte kommit ännu. Av någon anledning mindes jag det som om snön faktiskt hade kommit i slutet av november... Tänk vad fel man kan minnas ;-) Och tänk vad fint det är med en bilderblogg att gå tillbaka i :-D
Det här året däremot... tänk er hur skitigt det är överallt under vårvintern (april) och lägg blixthalka på detta. Det är Piteå; slutet av november 2013.
 
Jag vet att jag tjatar, men shit vad tiden går snabbt! Jag menar; det var ju nyss FÖRRA julen! Det var ju nyss jag slutade på Repris (februari)! Hur kan det redan vara dags att plocka fram julpyntet??
Det har kommit upp ljusstakar i hyfsat många fönster den här veckan, och jag gissar att det kommer dyka upp allra flest under morgondagen. Torsdag brukar väl vara städdag hos många, eller?
 
December - du är SÅ VÄLKOMMEN!!! (Trots att det är tre dagar kvar ;-))
 
...är det JUUUUUL!!!
Längtar så jag tror jag ska spricka!
En helt random och tråkig bild på min temugg.
I brist på roliga nya bilder, men så att inlägget inte blir bildlöst
och så att det visas på Bloggspaning ;-)
 
Så är det då måndag igen (veckorna består ju typ av måndagar och fredagar...), men inte vilket måndag som helst. Det är första dagen på november månads sista vecka! Om endast sju(!) dagar är det DECEMBER!
Och vi vet ju alla vad December betyder... JUUUUUUUL!!!
Har börjat se någon ljusstake börja ploppa upp i en del fönster här och där runt omkring där jag bor, och trots att jag väntar till slutet på veckan så tycker jag det är MYSIGT!
 
Det är mörkt nu. Inte det allra mörkaste, det är ju i slutet på december. Men jag menar, det är ju soluppgång vid 09:00, och mörkt vid 15 (vilket innebär att det börjar skymma redan tidigare).
Men tanken på att vi strax går in i årets mysigaste månad ger mig verkligen styrka att stå ut med mörkret!
 
Vad tycker DU om julen?
Bilden är en länk till temabloggen.

De senaste åren har jag deltagit i ett s.k. fredagstema tillsammans med ett litet gäng andra bloggare. Ni har säkert märkt av det, då jag använt mina vanliga bloggar för att publicera mina bidrag, och namnet på detta tema var först Show&Tell för att förra året reformeras och byta namn till Galleri Fredag (för att fokusera mer på foto; ni kan läsa mer på själva temabloggen).
 
I alla fall; efter att intresset och deltagarantalet sviktat en del (milt sagt) de senaste månaderna, så har vi nu börjat prata om att det kanske skulle vara en bra idé att lägga temat på is. I och för sig skulle det kanske vara smart. Låta det vila ett tag. Liksom "gro", för att komma tillbaka med förnyad kraft senare.
MEN jag kan inte låta bli att tycka att det känns väldigt tråkigt. Jag tycker så mycket om att blogga på tema på fredagarna, och tror det skulle kännas så tomt utan "Galleriet".
 
Gjorde en "samlingsblogg" för temat en gång i tiden, men det blev inte mer än så. Därför har jag nu tagit tag i den igen och t.ex. fixat en ny design och uppdaterat inläggen.
Anledningen till att jag skriver detta inlägg, är att jag funderat på om det skulle finnas möjlighet att "ta temat ett steg längre" och låta det bli lite mer av ett "stortema", som till exempel Fototriss och Tisdagstema.
Alltså som en marknadsundersökning för att se om det finns intresse bland andra bloggare att delta i ett sådant här tema.
 
Skriv gärna en kommentar om ni skulle vara intresserade av Galleri Fredag!
Det går bra att skriva på den här bloggen (självklart) men gå gärna in på Temabloggen också och meddela ert eventuella intresse även där. Där kan ni även läsa om historien bakom temat; ni som inte varit med tidigare.
 
Glögg med smak av Delicatoboll... Ja, man ska då se allt!
Tycker egentligen inte att det låter som någon hit, men som ni vet är ju mitt andranamn Nicke Nyfiken ;-) Vilket innebär att om jag inte skulle prova det så skulle jag inte kunna få det ur huvudet.
Nu har jag ju min inget-jul-före-december-regel, så den får vackert vänta ett litet tag till. Men NÄSTA helg är det 1:a advent! Så i slutet av den här veckan (torsdag eller fredag) blir det att plocka fram julsakerna. Och från och med söndag blir det att FROSSA I JUL!
 
Har ni smakat denna udda glöggen? Vad tyckte ni?
Eller ska ni smaka den? 
 
Som ni vet har ju min kamera mest legat oanvänd den senaste månaden. Tyvärr.
Annat var det för två år sedan... Detta är ju trots allt en fotoblogg, så i brist på nya bilder bjuder jag på några ur arkivet. Några bilder från Belgienresan för två år sedan (i alla fall tror jag de är opublicerade, då de inte var körda något genom CameraRaw. Kan ha visat liknande bilder, men inte just dessa).
DÅ var inte kameran oanvänd i oktober/november. Men naturen i Belgien i november var ju också BETYDLIGT mer fotoinbjudande än den är här! Dessa bilder är fotade den 5:e november, dagen innan hemresan.
 
Jag har sagt det förut, jag säger det igen och jag kommer förmodligen att fortsätta säga det: Jag bor på FEL ställe i världen!!!
Det är Fredag. Om nu någon missat det ;-)
Och fredag betyder som ni vet fredagstema. Galleri Fredag.
Veckans Fredagsgalleri är dessutom det som jag längtat efter hela månaden. Idag har Channal bestämt att temat ska vara PORTRÄTT I SVARTVITT!
Jag älskar porträtt! Jag älskar svartvitt! Jag ÄLSKAR svartvita porträtt!
Genom att göra bilder/porträtt svartvita går det verkligen få fram en känsla som inte går med färgbilder!
Man kan rädda en tråkig bild genom att göra den svartvit samt lägga på extra kontrast.
Man kan använda eventuellt ISO-brus på ett positivt sätt genom att göra bilden svartvit.
 
Däremot finns det också bilder då jag tycker att svartvitt inte riktigt passar.
Ett exempel på detta är till exempel barnporträtt. Bilder på barn tycker jag gör sig allra bäst i färg; och det ska gärna vara starka färger. Barn är härliga och lekfulla, och den känslan tycker jag försvinner om bilderna är svartvita.
Dock, ingen regel utan undantag. Som med allt annat.
Jag vet att jag har svartvita barnporträtt med i detta inlägg, men temat är ju i alla fall svartvitt ;-)
 
I och med det här temat tänkte jag även passa på att skriva lite om "mitt sätt" med svartvita bilder... Som ett litet tips.
Jag fotar ALDRIG i svartvitt. Alltså, jag ställer aldrig in kameran på svartvitt.
Det betyder ju nämligen att bilden enbart kommer att finnas i just svartvitt, så jag fotar ALLTID i färg för att sedan ändra till svartvitt i Photoshop. Jag tycker möjligheterna blir så mycket fler då att verkligen få den svartvita bilden precis så som man vill ha den!
Och jag använder Gradient map (övertoningskarta på svenska) när jag gör svartvitt. Gillar det allra bäst!
Jag har nu bilden i svartvitt, men har också en färgvariant ifall jag kommer på att jag vill ha den i färg istället :-D
 
Nu tror jag vi avrundar textbiten och kör igång på själva Galleriet istället :-)
Jag vet att ni sett dessa bilder tidigare, men jag har ingen fotografering inplanerad för tillfället och har därmed ingen möjlighet att fota nya porträtt. Därför gick jag in i mitt arkiv, plockade ut några bilder och konverterade dem till svartvitt.
 
Varsågoda...
 
 
Som ni vet blev det biokväll för min del under onsdagen. The Hunger Games - Catching fire.
Den var faktiskt riktigt bra. Boken är i och för sig fortfarande bättre, men det tycker jag oftast om de flesta filmer. Flera saker har de till och med lyckats med exakt som i boken; både i början, i slutet och hela "sista tredjedelen" av boken/filmen.
Det måste ju trots allt vara riktigt svårt att filmatisera en bok i jag-form, då mycket man får veta i böckerna är sådant som tänks (är det ett ord?), och det är ju svårt att få fram på film. Men som sagt så tycker jag de lyckats riktigt bra.
 
Ser fram emot nästa film! Vet inte när den kommer; kanske måste kolla upp om det kommit ut något datum, eller månad (eller år)...
Läste däremot någonstans att sista boken kommer att delas upp på två filmer. Alltså kommer det TVÅ filmer till :-D
 
Däremot, angående bio; önskar verkligen att jag kunde gå oftare! Det ÄR verkligen en speciell känsla att se en film på bioduken jämfört med sin egen, relativt, lilla TV... Synd bara att det är så hiskeligt dyrt! Till och med de vanliga 2D-filmerna kostar ju 120 spänn numera! Och om det vid något tillfälle går t.ex. två filmer tätt inpå varandra som man vill se... ja, då är det 240kr!
Nåja, nu har jag fått ur mig det också. Då kan jag lämna det ;-)
 
Sammanfattningsvis: 120kr för kvällens film var INTE bortkastade pengar :-D
 
Ikväll blir det bio!
Jag hann läsa ut boken, så jag kan se The Hunger Games - Catching fire :-)
Som sagt vill jag ju alltid läsa boken först, om det är en film baserat på en bok. Jag vill bygga upp mina egna bilder i huvudet, och inte ha filmen spelandes i mitt huvud när jag läser. Visserligen har jag ju redan sett första filmen, så jag vet hur karaktärerna ser ut, men det fungerar ändå på samma sätt (i och med att det här är en ny bok och en ny film, även om det är samma serie).
Och det här låter säkert helkonstigt för de allra flesta, men jag blir hellre besviken på filmen än boken...
Trailern har jag också undvikit fram tills igår (när jag var färdig med boken) då jag inte ville riskera att den avslöjar något jag inte visste. Och med facit i hand... det var ett smart drag!
 
Nåja, det ska i alla fall bli mycket intressant att se den här filmen, nummer 2 i ordningen.
Idag, Onsdag den 20:e november på Bio 3:an i Piteå...
 
Igår skrev jag ju om att jag inte gillade hur blogg.se gjort med designmallarna; var lite deprimerad över det då jag vill ha dem som de sett ut hittills.
Och idag när jag gick in på min blogg fick jag en underbar kommentar av en tjej som tipsade om att man fortfarande kommer åt dem via en genväg...! Det gjorde min dag :-D
Det enda man behöver göra är att hålla nere Ctrl och Alt på tangentbordet, så kommer den gråa rutan på bilden här ovanför upp. Och klickar man på "Design" så kommer man direkt till de gamla mallarna!
 
Nu vet jag ju inte hur länge denna möjlighet kommer att finnas tillgänglig.
Då jag inte kände till den vet jag ju inte om den funnits tidigare, eller om blogg.se lagt till den nu.
Men jag HOPPAS att det ska vara kvar som det är, och INTE ändras så att man kommer till designeditorn om man klickar där...
 
Det här gjorde i alla fall att blogg.se hamnade på min Pluslista igen :-D
 
...med att blogg.se plockat bort alla gratismallar (hoppas fortfarande att det snart dyker upp fler) så upptäckte jag idag att de även plockat bort länken till Stil -och kodmallarna från Översikten.
Under "kugghjulet" (det jag ringat in på bilden) fanns "Design" under "Designeditor", och där kom man som sagt direkt till mallarna.
Hittade i och för sig en annan väg till dessa mallar. Man kan gå via Designeditor, sedan på "Byt tema" och där, längst ner finns det en knapp som heter "Äldre teman" eller något sådant. Genom att klicka på den kommer man till designmallarna som vi känner igen dem. Men det blir en väldig omväg om man jämför med hur det varit! 
 
Jag har varit mycket nöjd med blogg.se de senaste månaderna. Allt har fungerat fint (i alla fall för mig) och de har kommit på riktigt bra saker (t.ex. Bloggspaning), men det här med designen plockade ner detta flera steg! Tyvärr.
 
SNÄLLA blogg.se! Plocka tillbaka direktlänken till designmallarna!
Som det nu blivit i designeditorn är väl också bra, i och för sig. Det går smidigare att förhandsgranska designändringar, MEN jag gillar MYCKET bättre det gamla systemet! Så SNÄLLA!
 
Det första jag tänkte när jag såg detta var: Neeeeeeeeeeeej!!!!
Blogg.se har plockat bort (i princip) ALLA sina gratismallar! Endast två kvar.
Okej, visserligen såg de fria temana rent sagt gräsliga ut. MEN i och med att de gjort på detta sätt så har de plockat bort den mallen som hela tiden varit "utgångsmall" för mina designer; mallen Nature.
Nej, jag har inte tillräckliga kunskaper för att tillverka en CSS -och HTML-mall från scratch, utan jag har använt en av gratismallarna som utgångspunkt.
Och nu är den alltså borta!
 
Nu vet jag ju inte vad blogg.se har för planer. Förhoppningsvis handlar det bara om att de ska byta ut gratismallarna till mera uppdaterade. För hur känns det annars för bloggare som startar ett konto här (eller har bloggat ett tag) men inte kan någonting om stil -och kodmallarna. De som måste använda gratismallarna om de överhuvudtaget vill ha en design på bloggen. Och alla har ju faktiskt inte råd med Pro heller...
För som det är just nu så finns det de två gratisdesignerna på bilden, och resten är Pro-teman. Alltså sådana man bara kan använda om man är Pro-medlem. Eller köpa för sina poäng, men det tar evigheter för en liten blogg att tjäna ihop tillräckligt med poäng...
Och som sagt; alla har inte råd med Pro! Tidigare kunde man köpa för endast en månad, för (vad var det) 59kr, men nu är det lägsta 3 månader. Visserligen blir det billigare per månad, men man måste ju ha råd att lägga ut en "klumpsumma" på 200kr på en gång...
 
Som tur var så hade jag kvar Nature-mallen i original på en av mina testbloggar, så nu har jag säkrat den genom att spara ner den på mina hårddiskar som Worddokument. Så jag kommer kunna fortsätta använda den som utgångspunkt :-)
Dock finns det ju fortfarande många bloggare som bara har möjligheten att välja gratismallarna, och i alla fall just nu har de bara 2st. att välja mellan...
Hoppas det inte dröjer länge innan det dyker upp fler igen :-)
 
För övrigt vill jag inte ens räkna hur många gånger jag skrivit ordet "mallar" i detta inlägg ;-)
 
På onsdag blir det bio. Ska gå och se premiären av The hunger games; Catching fire.
Kruxet är bara att jag inte kommit mig för att läsa ut den ännu, och jag vill läsa boken innan jag ser filmen (vill det med alla filmer som är gjorda efter böcker). I alla fall så läste jag ut första boken strax innan första filmen, samt började på bok två. Men av någon anledning kom jag av mig.
 
Så mina närmaste planer är att läsa så mycket jag hinner ikväll nu ikväll innan jag somnar. Plus att jag har ju trots allt tre hela dagar på mig sen ;-)
 
Ska ni gå på premiären av Catching fire på onsdag?
 
Just nu ligger verkligen fotoinspirationen på minus, och orsaken kan ni se på bilderna ovan. Mest troligt behövs ingen närmare förklaring... ;-P  Skitigt överallt, då det varit plusgrader idag; vilket innebär att det blivit blött, slaskigt och skitigt här i stan :-(
Dessutom är det så äckligt mörkt; redan vid 15:00 är det hyfsat mörkt numera. Och vid kl.16 är det helt mörkt.
Deprimerat värre!
Nåja, det är ju i alla fall snart December, vilket betyder att vi snart får börja julpynta. Blir mycket mysigare när man får se ljusstakar i alla fönster :-D
Men just nu är fotoinspirationen långt ner på minus, vilket känns oerhört trist!
Hejsan på er allihopa!
Så var det fredag igen, den där speciella känslan infinner sig (faktiskt, trots att jag inte har något jobb) och vi står inför ytterligare en helg. En helg närmare första advent... :-D  Vi är halvvägs in i november. Exakt halvvägs till och med, då det är den 15:onde och månaden har 30 dagar... 
 
I alla fall; det är i alla fall dags för veckans tema i Galleri Fredag, och månadens värdinna är Channal. Temat hon valt för denna veckan är KOMPLEMENTFÄRGER, vilket känns lite extra roligt för min del. Just det temat var ett av de jag funderade på att ta till min månad (september), men ändrade mig. Så det ska bli riktigt roligt att se vad ni andra visar för bilder på just detta tema :-D
 
Däremot hade jag inte fullt lika många komplementfärgbilder som jag trodde, så det fick bli endast några bilder till mitt bidrag.
 
Däremot måste jag bara få tipsa om en sida jag hittade under torsdagskvällen!
Det är en sida med en "generator" för just komplementfärger. Man drar i reglagen för att få fram en färg, och sedan klickar man på "Skapa komplementfärger". Då visar generatorn den färgens komplementfärger :-D
Supersmidigt och underbar sida!! Klicka på den här länken för att komma dit!
 
Blå - Orange
 
Rengöringsflaskan bestod lämpligt nog av komplementfärgerna lila och grön.
 
Höstträd mot klarblå himmel. Gul - Blå
 
Svenska flaggan består så lägligt av just två komplementfärger... Blå - Gul :-)  Dessutom mot en blå himmel!
 
Dessutom... precis nu kom jag på att det faktiskt finns en pizzeria här i Piteå (eller strax utanför; i Bergsviken) som heter Gul & Blå. Så synd att jag inte hade någon bild på den ;-)
 
 
Nästa veckas uppgift är: Porträtt i svartvitt.
DET ser jag speciellt fram emot :-D
 
Hoppas ni får en fin fredag och en riktigt bra helg allihopa!
 
 
Som ni märkt är jag inne i en period av bloggtorka just nu. Det händer inte mycket, vilket gör att det inte finns så mycket att berätta om. Och årstiden just nu uppmuntrar inte direkt till någon vidare fotoinspiration. Kameran har inte varit flitigt använd den senaste tiden, kan jag meddela.
 
Så nu frågar jag er:
Vad vill ni se i min blogg? Vad vill ni läsa?
Vad gillar ni bäst?
Finns det något i min blogg ni stör er på? (vill gärna ha feedback på vad jag kan förbättra). 
Tips? 
 
Jag vet att jag, när jag ställer dessa frågor, brukar få svaren att bara fortsätta som jag gör och blogga om det jag vill/gillar. Och självklart ska man göra det, MEN nu skulle jag verkligen vilja höra era önskningar på inlägg. Er feedback på innehåll och utseende i min blogg. Lite som en marknadsundersökning, så att jag kan göra bloggen så bra som möjligt!
 
I skrivande stund har jag 98 följare på bloglovin´ (bara det känns helt otroligt :-D) och drömscenariot skulle vara om alla ni ger feedback/kommenterar/berättar era åsikter till detta inlägg.
Extra roligt skulle vara om speciellt ni som kanske lagt till min blogg, men är osäker på om ni gillar den eller inte, svarar. Att ni skriver vad som skulle få er att vilja stanna kvar som läsare på bloggen.
Jag skulle bli så tacksam!
 
Till sist vill jag bara säga att jag älskar er som kikar in här, ni som följer min blogg och ni som tar er tid att lämna en liten kommentar innan ni lämnar bloggen ♥
 
TACK på förhand! /Erica
 
Apropå ingenting så började jag filosofera lite grann nu under kvällen (söndagskvällsfilosof, kanske ;-))
Började fundera lite grann på hur det var förr (alltså LÅNGT tillbaka) i tiden, hur det är nu och lite grann på framtiden.
För oss som lever idag är det ju inte så lätt att veta hur människor, egentligen, hade det förut. Hur de levde o.s.v. Med det menar jag att de ju faktiskt krävts rätt mycket forskning och sådant för att komma fram till det vi vet om "den tiden" (typ 200år och ännu längre tillbaka i tiden)
De hade det ju inte direkt som vi; en kamera i typ varenda pryl vi håller i handen...
 
Ungefär nu kom jag även att tänka på framtiden; på de människor som kommer leva på jorden om typ 300år...
De borde väl komma att ha BETYDLIGT lättare att kartlägga hur vi levde än vi har med de som fanns på 1600-talet...
Nu vet jag ju självklart inte hur jorden ser ut om 300år, men bilder borde det ju finnas i överflöd! De borde rätt enkelt kunna ta reda på vad vi åt till frukost. Till lunch. Till middag. Till fredagsmys. Hur vi spenderade vår fritid. Vad vi arbetade med. Vad som menades med "Fredagsmys". Vilka TV-program vi såg på. Hur olika förpackningar och sådant såg ut. Och så vidare. Och så vidare. Bara att titta på en massa bilder.
Dataåldern, a.k.a 2000-talet, borde väl vara den tid som lämnar allra flest spår (dokumenteringsmässigt) efter sig...?
ALLT ska ju dokumenteras idag! Nästan så det blir "ju onödigare desto bättre" ;-)
 
Detta kan väl ses på gott och ont. Idag, när vi är mitt inne i en värld av Facebook, Instagram, bloggar, Twitter o.s.v. så kan jag ibland tycka det blir lite väl mycket. Dessa sociala medier kommer ivägen för vårt vardagliga liv.
Det kallas sociala medier, men ärligt talat tycker jag de gör oss väldigt osociala... Vad tycker ni?
Det positiva, däremot, tycker jag faktiskt är det jag skrivit tidigare i inlägget; att allting är så väldokumenterat. Och det är så LÄTT att dokumentera! Det finns tillgängligt för ALLA.
Det borde väl vara en väldigt stor fördel för de människor som kommer efter oss? Eller?
 
Vad tror ni?
Går vi idag till överdrift när det kommer till dokumentation?
Eller är det bra att det finns i princip obegränsat antal bilder på allting i våra liv?
 
Jag vet egentligen inte vad jag vill ha ut av detta inlägg. Möjligtvis är det bara lite allmänt kvällsbabbel, lite filosofisk oreda ;-) Men jag gillar att skriva av mig då och då i alla fall :-)
Hej på er, mina kära läsare!
Jag älskar er verkligen, då jag ser att ni varit in och tittat på min blogg även de senaste dagarna. Trots att jag varit en sådan USEL bloggare och att uppdateringen varit lika med zero.
Har tyvärr inte haft särskilt mycket att blogga om, och kameran har jag inte rört på ett tag (därmed inte sagt att jag inte har ett sug efter att fota...)
 
Idag skriver vi då, återigen, fredag.
And once again... HOW did that happened?!?
Det är i alla fall Channals andra tema i Galleri Fredag; Symmetri. Dock tror jag att jag hoppar över det idag, då jag inte hittat några bra sådana bilder i mitt arkiv, och jag har som sagt inte varit ut med kameran på ett tag.
Men jag lovar att vara tillbaka med full kraft nästa vecka.
 
I also promise to really try becoming a much better blogger!
För jag älskar ju verkligen att blogga, och har inga planer på att lägga ner det.
 
Apropå ingenting så har det varit VÄLDIGT jobbigt för huvudet här hemma den här veckan...
De har hållit på med bilningsarbete sedan i onsdags, och ni vet kanske hur det låter...? Plus att just den här veckan var de på "min" våning (inte i min lägenhet, men ändå) och det har låtit som en slagborr vid mitt öra.
Igår lät det så OAVBRUTET mellan kl. 9:00 och 13:45, med endast ett kort uppehåll mitt på dagen (då arbetarna förmodligen var på lunch). Jag kan säga att jag är RIKTIGT tacksam över att det är helg nu!!
Och lappen på bilden var uppsatt i hissen vid arbetsdagens slut; så mer oljud är att vänta...
Nåja, det varar ju inte för evigt :-)
 
Hämtade min syster från en kompis strax innan kl. 16, och vi gjorde det enkelt för oss med middagen... blev pizza på Blå ängeln.
På bilden ser det ut som om det är väldigt lite på min pizza, men jag kan säga som så; att det var väldigt mycket ost, vilket gjorde det hela MYCKET mättande. Fick inte i mig hela. Men gott var det :-D
Sådan här mat blir ju så mycket godare när man inte äter det så ofta. Skulle nog bli rätt less om jag åt det varje vecka :-)
Varför jag bloggar om min pizzamiddag? Man tager vad man haver till bloggmaterial ;-P
 
Mer då?
Tja... snön har kommit tillbaka. Just nu är den i och för sig väldigt blöt, och vägarna är slaskiga. Men snön ligger kvar. Än så länge.
Min personliga åsikt är att den gott kan vänta ett tag till. Det som nu kommit kan tina bort, för att återkomma lagom till jul. Och efter det kan den gärna få försvinna för gott. Som ni vet tillhör ju snö, eller vinter allmänt, inte direkt mina favoriter... I alla fall inte de mängderna vi får.
Kollade precis igenom mitt iPhone-bildarkiv från förra vintern, och blev påmind om vilka MÄNGDER snö vi hade då! Ingen upprepning detta år, tack! Snälla!
Okej, visst är det ganka mysigt ibland när det singlar snö utanför fönstret (ibland även när det vräker ner), MEN det tar ju så lång tid innan det smält bort. Vi har ju faktiskt snö ända in i Maj månad...
 
Och Fredag var det alltså. Har inga direkta planer för kvällen, som vanligt.
Vad gör egentligen svenska folket en vanlig fredagskväll (förutom äter tacos ;-P)? Vad gör ni? 
 
Och några ord till er läsare:
TACK för att ni finns!
TACK för att ni hänger med trots min sviktande bloggning! Jag älskar er :-D
 
Bilderna i inlägget är fotade med min iPhone.
 
Bara för att jag inte har så mycket att blogga om just nu... ;-)
Upptäckte en sak i min statistikkurva idag; räkneverket har börjat om för dagen, men datumet är fel. Det är ju trots allt den 3:e idag. Statistiken för den 2:a har försvunnit och det visar att det "är den 2:a idag".
Plus att jag såg NU, när jag laddat upp bilden och håller på att skriva detta, att det är två 27:e oktober.
Nåja; där är statistiken rätt i alla fall. 
Men jag hoppas att dagens/gårdagens rättar till sig. För en statistiknörd är det ju roligt om det stämmer ;-) 
 
Höll på att glömma att jag fotat några bilder till en panorama vid samma tillfälle som jag fotade till HDR-bilderna av Hortlaxkyrkan.
Det är evigheter sedan jag gjorde en panorama; flera år sedan. Därför tyckte jag att det kunde vara på tiden att jag fixade en sådan igen ;-)
 
Jag och Sir Canon säger God natt!
 
Finns det någon mer där ute i cyberrymden som är vaken den här tiden?
Förmodligen sover väl de flesta, men å andra sidan är det fredagkväll/natt...
Själv ska jag strax gå och sova. Det har blivit mastodontsovmornar den här veckan, och trots att jag älskar att sova så hatar jag att sova bort dagarna. Därför måste jag försöka skärpa till mig nästa vecka.
 
Nåja, i alla fall så fick kameran följa med ikväll när jag var ut med hunden. Det är mörkt och blött ute, men det kliar i fotofingrarna.
Det blev inte många, men ändå några bilder att visa upp. Så att ni inte tror att jag lagt bloggandet på hyllan, liksom ;-)
 
I brist på bilder får det bli en på kvällens popcornskål; fick agera fredagsmyset idag ;-)
Jag är även extremt sugen på julmust just nu, och det kräver en väldig motståndskraft när jag går förbi alla pallar med mustflaskor på affärerna. En månad kvar...
 
Av någon anledning känns det lite konstigt idag. Ena stunden känner jag fredagskänslan medans i nästa sekund känns det inte som om det är fredag överhuvudtaget... Vet inte varför. Kanske för att det var Halloween igår. Trots att det inte är en helgdag och att den officiellt inte firas i det här landet så kanske det ändå är det som spelar in?
Just nu är det en sådan stund som gör att det inte känns som om de är fredag.
Men men, det är inte hela världen ;-) Så kan det bli ibland, och nu ska jag inte tjata om det längre.
 
Det är ju som sagt även första November idag, vilket känns sådär lagom deprimerande. Just November och Januari är mina två hatmånader! Det händer ingenting, löven har fallit från träden och det är bara mörkt. Sedan vi ställde om klockorna till vintertid så är det nu mörkt klockan fyra på eftermiddagen.
Det i sin tur betyder att det är mörkt när man slutar arbetet för dagen. Och trots att jag inte har något jobb just nu så blir det ändå som att jag tänker på det viset...
Jag skulle behöva något som tar mig igenom November!
Någonting, nästan vad som helst, som tar mig igenom den här månaden. Något som gör vardagen lite mer uthärdlig tills det är dags att börja julpynta.
Hej hej alla fredagsgallerister!
Det känns lite tjatigt att jag alltid börjar dessa inlägg på samma sätt, men jag kan inte låta bli; det är återigen fredag. Var tar egentligen veckorna vägen?? Jag frågar uppriktigt... ;-)
Den här veckan är det dessutom första November, och ny månad betyder som ni vet ny värdinna i fredagsgalleriet.
Nu i November är det Channal som håller i stafettpinnen, och hennes första tema är STILLEBEN.
 
Som vanligt har jag tänkt fota nya bilder till veckans tema, gärna "extra genomtänkta" då jag haft förmågan att mest plocka ur mitt arkiv den senaste tiden. Men då veckorna går så kriminellt snabbt så faller det ur minnet och hittar tillbaka dit under torsdagskvällen...
Någon mer som brukar känna så, eller är det bara jag?
Därför fick det även denna vecka bli arkivbilder till mitt bidrag. Men å andra sidan var det inte svårt att hitta. Just stillebenbilder har man ju hur mycket som helst i fotomapparna.
 
Så här kör jag på en salig blandning av bilder, från sommaren 2012 (ungefär) och fram till nu :-)
VARNING för en riktigt MASSIV bildbomb!!!